Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΥΡΑΝΝΟΣ...! ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ ΤΟΥ ΒΒC ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΙΚΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΞΥΛΟ, ΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ...

- Αποκαλύψεις που σοκάρουν από το BBC για τα φριχτά βασανιστήρια του καθεστώτος - Οι εικόνες των βασανιστηρίων κάνουν τον γύρο του ...









- Αποκαλύψεις που σοκάρουν από το BBC για τα φριχτά βασανιστήρια του καθεστώτος
- Οι εικόνες των βασανιστηρίων κάνουν τον γύρο του κόσμου
- Ο Ερντογάν συλλαμβάνει, βασανίζει, βιάζει και εκτελεί όποιον θεωρεί εχθρό του
Αποκαλύψεις που σοκάρουν έρχονται στο φως αυτή την φορά από το βρετανικό κανάλι και οι εικόνες που βλέπουν το φως δείχνουν σε όλο του το μεγαλείο το σκληρό και φασιστικό πρόσωπο του Ταγιπ Ερντογάν. Οι σκοτεινές μέρες που η Τουρκία ζούσε την δεκαετία του 80 είναι δυστυχώς πάλι εδώ με ενορχηστρωτή τον Ταγίπ Ερντογάν.




Δικηγόροι αλλά και τα ίδια τα θύματα των βασανιστηρίων μιλούν με κίνδυνο της ζωής τους στο βρετανικό δίκτυο και η εικόνα, που τόσο επιμελώς και μέσα από απαγορεύσεις και διώξεις προσπαθεί να κρύψει ο Ερντογάν, έρχεται στο φως.

Η Selcen Bayun είναι δικηγόρος και δείχνει μέσα από το κινητό της τηλέφωνο τα βασανιστήρια και ακόμα κι εκείνη, που το έχει δει και το έχει ξαναδεί, παίρνει μια βαθιά ανάσα.

«Αυτός είναι πελάτης μου», λέει. Και δείχνει έναν άνδρα με τραύμα στο κεφάλι. «Εκείνος και άλλοι χτυπήθηκαν. Τους χτυπούσαν το κεφάλι στον τοίχο και τους ανάγκαζαν να μένουν γονατιστοί στην άσφαλτο με αποτέλεσμα να έχουν εγκαύματα στα πόδια τους. Είδα έναν αστυνομικό να στραγγαλίζει έναν άλλο πελάτη μου κατά την διάρκεια της ανάκρισης».

Οι άνδρες στο βίντεο είναι ύποπτοι για συμμετοχή στο πραξικόπημα. Είναι αξιωματικοί που κατηγορούνται ότι κατεύθυναν τα F16 για να βομβαρδίσουν το τουρκικό κοινοβούλιο και άλλα κυβερνητικά κτίρια αλλά και ότι έδωσαν εντολές στα άρματα μάχης να πυροβολήσουν εναντίον διαδηλωτών στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.



Από την απόπειρα πραξικοπήματος έπεσαν νεκροί τουλάχιστον 265 άνθρωποι, γράφει το BBC. Αυτό το γεγονός οδήγησε στις μεγαλύτερες διώξεις στην σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας αφού πάνω από 125.000 άνθρωποι απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και περίπου 40.000 άλλοι συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι συνεργάστηκαν με τον εξόριστο Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο το καθεστώς Ερντογάν κατηγορεί ότι είναι πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος.



Οι ισχυρισμοί για κακομεταχείριση κρατουμένων έρχονται στο φως μέσα από το ρεπορτάζ του BBC και πραγματικά σοκάρουν και δείχνουν ότι το Εξπρές του Μεσονυχτίου δεν είναι απλά μια ταινία – σταθμός στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου αλλά μια πραγματικότητα δια χειρός του σουλτάνου Ερντογάν.




«Σπασμένα πλευρά από το ξύλο, κοψίματα στους καρπούς από τις χειροπέδες αφού ήταν ώρες ή και μέρες δεμένοι πισθάγκωνα και κατάγματα στο κεφάλι», είναι λίγα από αυτά που έχει δει με τα μάτια της η δικηγόρος, Selcen Bayun.

Πλέον δεν μπορεί να δει τους πελάτες της κατά μόνας αλλά μόνο με την παρουσία αστυνομικού και μάλιστα μερικές φορές οι αστυνομικοί παρεμβαίνουν στις συζητήσεις και διαβάζουν ό,τι έγγραφα έχουν πάνω τους οι δικηγόροι. Έτσι, οι κρατούμενοι ποτέ δεν λένε την πλήρη αλήθεια για όσα περνάνε γιατί όταν η πόρτα κλείσει πίσω τους θα περάσουν χειρότερα...

Το βίντεο που δείχνει η Selcen δόθηκε στην δημοσιότητα λίγο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος με τους συλληφθέντες να περνούν μπροστά από τον φακό με σπασμένες μύτες και με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Ένα άλλο βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο δείχνει στρατιώτες να δέχονται κλωτσιές και να είναι μέσα στα αίματα.

Η Διεθνής Αμνηστία πρόσφατα έκανε λόγο για στοιχεία που δείχνουν ότι οι κρατούμενοι βασανίζονται και βιάζονται. Οι ύποπτοι κρατούνται από 4 έως 30 ημέρες και δεν βλέπουν δικηγόρο για μέρες ολόκληρες.

Το BBC αποκαλύπτει στο συγκλονιστικό ρεπορτάζ του και άλλες μαρτυρίες όχι μόνο για το πραξικόπημα αλλά και για ανθρώπους που συνελήφθησαν με την υποψία ότι υποστηρίζουν τρομοκρατικές πράξεις και δεν πρόκειται για άλλους από Κούρδους ή απλά αριστερούς...

Ο Kamil Uluc συνελήφθη τον Αύγουστο και κατηγορήθηκε για σχέσεις με το PKK. Τον κράτησαν στα αστυνομικά τμήματα του Εσενλέρ και του Βατάν όπου βασανίστηκε φρικτά.




Αρχικά όπως καταγγέλλει του έβαλαν την κάννη ενός όπλου στο στόμα για να τον αναγκάσουν να ομολογήσει... Στην συνέχεια δεν τον άφησαν να πάει στην τουαλέτα έτσι ώστε να τον εξευτελίσουν. «Είχαν φωτογραφίες τουλάχιστον 200 ανθρώπων και μας έλεγαν να πούμε ότι ήταν μέλη του PKK. Όταν αρνήθηκα, τότε άρχισαν τα βασανιστήρια. Έδεναν βάρη στους όρχεις μας. Ακόμα πονάω. Μετά μας έριχναν νερό και στην συνέχεια μας χτυπούσαν. Μας πήγαν στο νοσοκομείο και διέταξαν τους γιατρούς να μην καταγράψουν τίποτα...».

Και συνεχίζει την ανατριχιαστική περιγραφή: «Αν δεν μιλήσεις θα φέρουμε τη γυναίκα σου και θα την βιάσουμε μπροστά στα μάτια σου», μου είπαν. «Στην συνέχεια με πήγαν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και προσπάθησαν να με σοδομίσουν με ένα γκλομπ».

Το BBC έχει στην κατοχή του την ιατρική αναφορά για άλλους δυο άνδρες που έπεσαν θύματα βιασμού από τις αρχές. Τους είχαν συλλάβει στην Ούρφα με την κατηγορία ότι ήταν μέλη ομάδας μαρξιστών.

Από όλα αυτά δεν γλιτώνουν ούτε οι πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν. Ο γιος βουλευτή συνελήφθη κατά την διάρκεια διαδήλωσης για την σύλληψη του πατέρα του και κατά την κράτηση του βασανίστηκε τόσο που αναγκάστηκαν να τον βάλουν στο νοσοκομείο. Τα τραύματά του είναι πολύ σοβαρά και η εικόνα μιλάει από μόνη της.

«Από την στιγμή που με συνέλαβαν μέχρι να με μεταφέρουν στο νοσοκομείο με χτυπούσαν συνεχώς», λέει στο BBC.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO ΤΟΥ BBC



http://www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.