Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΠΟ ΔΑΝΙΑ: ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΛΟΓΩ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΥ ΕΝΟΡΚΟΥ

Απίστευτο περιστατικό σε δικαστήριο της Δανίας. Ο ένας από τους τρεις ενόρκους έπεσε για ύπνο την ώρα που είχαν σβήσει τα φώτα για να...








Απίστευτο περιστατικό σε δικαστήριο της Δανίας. Ο ένας από τους τρεις ενόρκους έπεσε για ύπνο την ώρα που είχαν σβήσει τα φώτα για να γίνει προβολή βίντεο με μαρτυρίες

Ένας άνδρας στη Δανία, ο οποίος είχε αρχικά καταδικαστεί για τον βιασμό της ανήλικης κόρης του, γλίτωσε από τον «πέλεκυ» της Δικαιοσύνης χάρη στον ύπνο που πήρε ένας ένορκος, με αποτέλεσμα τη διεξαγωγή νέας δίκης που ολοκληρώθηκε την Τρίτη με αθωωτική απόφαση, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στην υπεράσπιση.




Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί τον Νοέμβριο του 2015 σε φυλάκιση πέντε ετών από το εφετείο της Κοπεγχάγης.
Την απόφαση αυτή ακύρωσε ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου προσέφυγαν οι συνήγοροι του κατηγορουμένου με το επιχείρημα ότι δύο δεσμοφύλακες είχαν αιφνιδιάσει έναν από τους ενόρκους, τον οποίο είχε πάρει ο ύπνος.

«Την ημέρα κατά την οποία κατέθετε ο σημαντικότερος μάρτυρας, εκείνος κοιμόταν» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Χένρικ Στάγκετορν.

Το περιστατικό συνέβη τη στιγμή όπου είχαν κλείσει τις κουρτίνες και είχαν σβήσει τα φώτα στην αίθουσα της δίκης προκειμένου να δουν το βίντεο με τις καταθέσεις των τριών παιδιών του κατηγορουμένου. Ο ένορκος συνεχίζει έως σήμερα να αρνείται ότι κοιμήθηκε.
Στη Δανία, οι δίκες στα εφετεία διεξάγονται ενώπιον τριών δικαστών και τριών ενόρκων. Έναν χρόνο μετά την καταδίκη του κατηγορουμένου με τέσσερις ψήφους υπέρ έναντι δύο κατά, το δικαστήριο απεφάνθη υπέρ της αθώωσής του με πέντε ψήφους υπέρ έναντι μίας κατά.
Εν τω μεταξύ «υπήρξαν επίσης νέα στοιχεία (…). Συνέβη κάτι με τον βασικό μάρτυρα που θα μπορούσε να πλήξει την αξιοπιστία του» εξήγησε ο Στάγκετορν, που δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την δίκη που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.
Αφού καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών για τη σωματική κακοποίηση σε βάρος των άλλων δύο παιδιών του, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, έχοντας περάσει 28 μήνες έγκλειστος

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.