Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ: ΧΕΙΜΑΡΡΟΙ ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ - ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ - ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΔΡΟΜΟΙ

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Ήπειρο με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους και να προκληθούν καταστροφές σε χωριά ...




Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Ήπειρο με αποτέλεσμα οι δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους και να προκληθούν καταστροφές σε χωριά των Ιωαννίνων.


Στο χωριό Λαγκάδα της Κόνιτσας, η γέφυρα του Σαραντάπορου κατέρευσε όταν τα νερά του Σαραντάπορου φούσκωσαν και παρέσυραν το ένα βάθρο. Ζημιές προκλήθηκαν όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και στο χωριό Ελεύθερο της Κόνιτσας. Από τον πολύ ισχυρό άνεμο παρασύρθηκε ένα σκέπαστρο και έπεσε πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα το χωριό να είναι χωρίς ρεύμα από χθες. Αυτή τη στιγμή, 12:45 συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις και ο άνεμος.






Η γέφυρα κατέρρευσε τα ξημερώματα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που πλήττουν το τελευταίο διήμερο το νoμό, τσιμεντένια γέφυρα στο χωριό Λαγκάδα της Κόνιτσας. Η γέφυρα βρισκόταν σε παραπόταμο του Σαραντάπορου και αποτελούσε την πρόσβαση του χωριού στον επαρχιακό δρόμο. Στο σημείο πήγε ο δήμαρχος της Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου ο οποίος ανέφερε πως λόγω του μεγάλου όγκου του νερού στο Σαραντάπορο, έπαθε διάβρωση το ένα βάθρο της γέφυρας από την πλευρά του χωριού με αποτέλεσμα να καταρρεύσει.

Στον κάμπο της Κόνιτσας πλημμύρισαν όλες οι καλλιέργειες καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Αώος. Από τις καταιγίδες πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρούνται και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων και ειδικά στις περιοχές Πεδινή, Νεοκαισάρεια και Μπάθρα. Επίσης, κατολισθήσεις βράχων σημειώνονται σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου και τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν πυρετωδώς για την αποκατάσταση των προβλημάτων.





newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.