Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΧΑΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΣΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΣ...!!! ΣΒΙΓΚΟΥ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ... ΚΛΠ ΚΛΠ

«Συνιστά πολιτική νίκη της κυβέρνησης το ότι πλέον όλοι μιλούν για την ανάγκη της διαδικασίας αδειοδότησης και της ρύθμισης του τηλεο...





«Συνιστά πολιτική νίκη της κυβέρνησης το ότι πλέον όλοι μιλούν για την ανάγκη της διαδικασίας αδειοδότησης και της ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου. Κάτι τέτοιο, ένα χρόνο πριν ή λίγους μήνες πριν ή πόσο μάλλον κάποια χρόνια πριν, ήταν αδιανόητο» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου στον ρ/σ «105,5 στο Κόκκινο».




Υπενθύμισε ότι «όταν είχε αρχίσει η συζήτηση, πριν δηλαδή την ψήφιση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες», υπήρξαν «δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, ότι δεν χρειάζεται να υπάρχουν άδειες, πρέπει να είναι απεριόριστες κοκ», προσθέτοντας «το ότι αυτή τη στιγμή όλοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δημόσια, αναγκάζονται να παραδεχτούν ότι η προηγούμενη κατάσταση ήταν μια κατάσταση ανομίας, οπότε τώρα πρέπει να μπουν κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, είναι σίγουρα μια μεγάλη νίκη σε πολιτικό και σε συμβολικό επίπεδο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι θετικό, ότι ακόμα και στελέχη της ΝΔ, φαίνεται να διαφοροποιούνται από την κεντρική γραμμή του κόμματός τους για το ΕΣΡ» είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν οι προϋποθέσεις για συναίνεση, οπότε αυτή τη στιγμή, όποιος δεν προσχωρήσει σε αυτήν, νομίζω ότι θα επωμιστεί και ένα μεγάλο πολιτικό κόστος, γιατί θα φανεί ποιος θέλει και ποιος δεν θέλει τελικά να γίνει διαγωνισμός».

Η κ. Σβίγκου είπε πως θα γίνει αντιληπτό τι συνιστά πρόφαση και δικαιολογία από κάποιους που δεν θέλουν με τίποτα να γίνει ο διαγωνισμός, έκανε λόγο για κατάλληλη ευκαιρία, ώστε τα κόμματα να επιδείξουν άλλη στάση σε σχέση με εκείνη που έδειξαν τα προηγούμενα χρόνια και επισήμανε: «Είδαμε χθες τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να έχει μια εντελώς διαφορετική στάση σε σχέση με τη ΝΔ, παρ? όλες ενδεχομένως τις εσωκομματικές διαφωνίες που υπάρχουν εντός της».

«Ο καθένας αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί στο να μην προχωρήσει η συγκρότηση μιας ανεξάρτητης αρχής η οποία προβλέπεται από το Σύνταγμα. Και δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται οι ανεξάρτητες αρχές ως οχήματα για τους οποιουσδήποτε εκβιασμούς» υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, αφού αναφέρθηκε στο συλλογικό πολιτικό σχέδιο που αποφάσισε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ότι ο ανασχηματισμός «τον οποίο τα κυρίαρχα ΜΜΕ συχνά αντιμετωπίζουν με επικοινωνιακούς όρους, προσπαθώντας μάλιστα να προεξοφλήσουν αλλαγές προσώπων ή να πιέσουν ενδεχομένως προς την κατεύθυνση που θέλουν τις αλλαγές, έρχεται να αποτυπώσει αυτό το συλλογικό στρατηγικό σχέδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.