Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΞΥΛΙΝΑ ΟΜΟΙΩΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΝ ΙΡΑΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ

Στόχος είναι να παρασύρουν σε άστοχους βομβαρδισμούς τα αεροσκάφη των συμμαχικών δυνάμεων Τακτικές αντιπερισπασμού με όσα μέσ...







Στόχος είναι να παρασύρουν σε άστοχους βομβαρδισμούς τα αεροσκάφη των συμμαχικών δυνάμεων




Τακτικές αντιπερισπασμού με όσα μέσα διαθέτουν χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κύμα επίθεσης που δέχονται απο το ιρακινό στρατό στη Μοσούλη. Σύμφωνα με νεώτερα ευρήματα, οι τζιχαντιστές έχουν κατασκευάσει ξύλινα τανκ και ανθρώπινα ομοιώματα, τα οποία τοποθετούν σε καίρια σημεία, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τόσο το πυροβολικό της Βαγδάτης, όσο και τις αεροπορικές επιχειρήσεις των συμμαχικών δυνάμεων.

Ο αξιωματικός του ιρακινού στρατού, Αμπάς αλ Αζαγί παραδέχθηκε ότι «οι τζιχαντιστές τοποθετούν ξύλινα τανκ και οχήματα στο δρόμο μας, ώστε να παρασύρουν σε άστοχους βομβαρδισμούς την αεροπορία». Δίπλα στα οχήματα αυτά, υπάρχουν κούκλες, συνήθως... μαύρες, οι οποίες παίζουν το ρόλο των στρατιωτών υποστήριξης.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν και κατά πόσο είναι αποδοτικό το συγκεκριμένο σύστημα. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, πάντως, επιμένουν στις τακτικές τους, παρ' ότι έχουν γίνει αντιληπτές από τον κυβερνητικό στρατό και τους συμμάχους τους.


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.