Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ! ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΛΠΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ - ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

- Άνοιξαν οι κάλπες στις ΗΠΑ για τις Προεδρικές Εκλογές - Οι 12 Πολιτείες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα - Χαμογελαστή και συνοδευόμενη...




- Άνοιξαν οι κάλπες στις ΗΠΑ για τις Προεδρικές Εκλογές - Οι 12 Πολιτείες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα
- Χαμογελαστή και συνοδευόμενη από τον Μπιλ Κλίντον ψήφισε η Χίλαρι στη Νέα Υόρκη
- Τραμπ: Χάσιμο χρημάτων και χρόνου αν δεν κερδίσω!
- Έχει ψηφίσει ήδη σχεδόν το 50% των ψηφοφόρων στη Φλόριντα - Οι ισπανόφωνοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα
- Πότε θα βγούν τα exit polls - Πότε θα γίνουν γνωστά τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα
- Έκκληση στους ψηφοφόρους μέχρι την τελευταία στιγμή να πάνε να ψηφίσουν - Ποιές είναι οι κρίσιμες Πολιτείες
Η μέρα έφτασε! Η Αμερική αποφασίζει ποιός θα είναι ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Θα είναι η Χίλαρι Κλίντον ή ο Ντόναλντ Τραμπ; Θα γίνει η έκπληξη (βλ. Τραμπ) ή η Χίλαρι θα κάνει "περίπατο"; Όλα είναι ανοικτά μέχρι την τελευταία στιγμή. Το newsit.gr θα σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού σε συνεχή ροή και κατά την διάρκεια της νύχτας.




Στην Πολιτεία με τα 13 εκατομμύρια κατοίκους έχουν ψηφίσει ήδη οι μισοί και ας μην ξεχνάμε ότι έχει πολλούς ισπανόφωνους!


Προβάδισμα με 46% και 268 εκλέκτορες (δυο λιγότερους απ' όσους απαιτούνται για να εκλεγεί πρόεδρος) δίνει στη Χίλαρι Κλίντον ο τελευταίος... εκλογικός χάρτης του CNN. Ο Ντόναλαντ Τραμπ λαμβάνει 42% και 204 εκλέκτορες.





Με μπλε χρώμα οι πολιτείες που κερδίζουν οι Δημοκρατικοί και η Κλίντον, με κόκκινο οι περιοχές όπου κερδίζουν οι Ρεπουμπλικάνοι και ο Τραμπ και με κίτρινο οι πολιτείες όπου θα δοθεί η μάχη!


Μέτρα για την επιβολή αυστηρότερων ελέγχων στην οπλοκατοχή αναμένεται να υιοθετηθούν σε τέσσερις πολιτείες, όπου τίθενται σε δημοψήφισμα σήμερα, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, καθώς οι υπέρμαχοι τους δαπάνησαν τεράστια ποσά προκειμένου να υιοθετηθούν οι πρωτοβουλίες τους.

Στο Μέιν και τη Νεβάδα οι πολίτες θα ψηφίσουν για το αν θα πρέπει να γίνονται ενδελεχείς έλεγχοι στο παρελθόν όσων επιθυμούν να αγοράσουν ένα πυροβόλο όπλο, ακόμη και όταν πρόκειται για συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών.

Αν περάσουν τα μέτρα αυτά, οι μισοί Αμερικανοί θα ζουν σε πολιτείες που θα επιβάλλουν τέτοιους ελέγχους. Δεκαοκτώ πολιτείες και η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον έχουν ήδη εγκρίνει ανάλογα νομοσχέδια.

Στο μεταξύ οι ψηφοφόροι στην πολιτεία Ουάσινγκτον καλούνται να ψηφίσουν αν επιθυμούν οι δικαστές να έχουν το δικαίωμα να απαγορεύουν σε κάποιους ανθρώπους να έχουν στην κατοχή τους όπλο, εφόσον αποτελούν κίνδυνο για τον εαυτό τους ή για τους άλλους, όπως για παράδειγμα σε ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία.

Στην Καλιφόρνια το δημοψήφισμα αφορά την απαγόρευση των μεγάλων γεμιστήρων, αλλά και τη διεξαγωγή ελέγχου σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη για την αγορά σφαιρών.

Η δεύτερη τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος προστατεύει το δικαίωμα των πολιτών να έχουν στην κατοχή τους όπλα και οι υπέρμαχοι της οπλοκατοχής ανθίστανται σθεναρά σε οποιαδήποτε απόπειρα να περιοριστεί το δικαίωμα αυτό.

Τα δημοψηφίσματα στο Μέιν, μια παραδοσιακά ρεπουμπλικανική πολιτεία, και τη Νεβάδα αποτελούν τεστ για το κίνημα υπέρ του ελέγχου της οπλοκατοχής, το οποίο έχει στρέψει σε κάθε πολιτεία ξεχωριστά τις προσπάθειές του μετά την αποτυχία του να υιοθετηθεί σχετική νομοθεσία από το Κογκρέσο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.