Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ!..

Χιλιάδες Αμερικανοί δεσμεύτηκαν σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα ότι, σε ένδειξη αλληλεγγύης, θα συμπαρασταθούν στους μουσουλμάνους που δια...

ΗΠΑ: Χιλιάδες πολίτες θα συμπαρασταθούν στους μουσουλμάνους για να αντιταχθούν στον Τραμπ





Χιλιάδες Αμερικανοί δεσμεύτηκαν σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα ότι, σε ένδειξη αλληλεγγύης, θα συμπαρασταθούν στους μουσουλμάνους που διαμένουν στις ΗΠΑ, κι ενώ κυκλοφορούν σενάρια που τροφοδότησε το επιτελείο του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα προωθήσει την δημιουργία ενός εθνικού μητρώου για τους μετανάστες που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες.




Ως σήμερα Παρασκευή, περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει ένα κείμενο στον ιστότοπο Register US, όπου υποσχέθηκαν ότι θα εγγραφθούν ως Μουσουλμάνοι στην περίπτωση που δημιουργηθεί μια εθνική βάση δεδομένων για Μουσουλμάνους, με στόχο «να σταθούν στο πλευρό των μουσουλμάνων σε ολόκληρη την χώρα».

Η διαδικτυακή αυτή κινητοποίηση αντικατοπτρίζει τον διχασμό που επικρατεί στην χώρα μετά τη νίκη του μεγιστάνα στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου κι ενώ είχε προηγηθεί μια προεκλογική εκστρατεία στην οποία κυριάρχησε η σκληρή ρητορική για το θέμα της μετανάστευσης.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε αυτήν την εβδομάδα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο υπουργός Εσωτερικών της πολιτειακής κυβέρνησης του Κάνσας Κρις Κόμπατς, τον οποίο αμερικανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν ως πρόσωπο κλειδί στην ομάδα μετάβασης του Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε πως μια ομάδα που συμβουλεύει τον Τραμπ σε θέματα μετανάστευσης, ενδέχεται να προτείνει την επαναφορά του εθνικού μητρώου κάποιων μουσουλμάνων μεταναστών και επισκεπτών που εισέρχονται στις ΗΠΑ με βίζα από χώρες όπου δρουν εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Ωστόσο ο Τζέισον Μίλερ, διευθυντής επικοινωνίας της ομάδας μετάβασης του Τραμπ, επισήμανε σε μια δήλωση που εστάλη σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείο στο Thomson Reuters Foundation ότι «ο εκλεγμένος πρόεδρος Τραμπ δεν υποστήριξε οποιοδήποτε μητρώο ή σύστημα που θα εντοπίζει πρόσωπα βάσει της θρησκείας τους και το να το υπονοεί κανείς αυτό είναι απόλυτα εσφαλμένο».

Πολλοί πολίτες μεταξύ εκείνων που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στον ιστότοπο Register Us ανήρτησαν στο Twitter ένα κοινό μήνυμα, όπου περιέγραφαν αναλυτικά τις προθέσεις τους.

«Εάν ο Τραμπ ζητήσει τους Μουσουλμάνους να εγγραφούν στα κυβερνητικά μητρώα, δεσμεύομαι να εγγραφώ ως Μουσουλμάνος» τονίζεται στο μήνυμα.
Περίπου 3,3 εκατομμύρια μουσουλμάνοι διέμεναν στις ΗΠΑ το 2015, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του Pew Research Center.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.