Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΑΣ ΕΠΡΗΞΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΑΥΤΙ.,. ΕΙΠΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ...

Μπορεί το ποσοστό των ανθρώπων που γεννιούνται με μια μικροσκοπική τρύπα, που είναι δύσκολα ορατή, πάνω από το αυτί είναι εξαιρετικά...

Οι άνθρωποι που γεννιούνται με μια μικροσκοπική τρύπα στο αυτί





Μπορεί το ποσοστό των ανθρώπων που γεννιούνται με μια μικροσκοπική τρύπα, που είναι δύσκολα ορατή, πάνω από το αυτί είναι εξαιρετικά μικρό, το φαινόμενο αυτό όμως είναι αρκετό για να κεντρίσει το ενδιαφέρον.




Πρόκειται για μικρή συγγενή «ανωμαλία», που παρουσιάζεται σε ευρωπαϊκές και αφρικανικές χώρες (στη Βρετανία το έχει περίπου το 1% του πληθυσμού, σε Ασία και Αφρική γύρω στο 4-10%), και ονομάζεται «προωτιαία σύριγγια».

Εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τον επιστήμονα Van Heusinger το 1864, ο οποίος παρατήρησε πως είναι κληρονομικά. Συνήθως, παρατηρούνται στο ένα αυτί αλλά πάνω από το 50% των ανθρώπων που το έχουν, το έχουν και στο δεύτερο αυτί. Σύμφωνα με το Business Insider, ο βιολόγος ο Neil Shubin θεωρεί πως ίσως να αποτελούν «απομεινάρια» στην εξέλιξη των ειδών από τα βράγχια των ψαριών.

Τα προωτιαία συρίγγια συνήθως δεν δημιουργούν προβλήματα σε όσους τα έχουν, όμως σε κάποιες περιπτώσεις γίνονται εστίες φλεγμονών που χρήζουν ιατρικής φροντίδας και φαρμακευτικής αγωγής. Οι γιατροί προχωρούν σε χειρουργική αφαίρεση, αν οι φλεγμονές εμφανίζονται συχνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.