Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΑΚΙΑ... Ο ΨΥΧΑΚΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΚΥΡΗΞΕ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟ...

Τριήμερο πένθος κηρύσσεται στη Βόρεια Κορέα στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο, «στενού φίλου» και «ηρωικού συμμάχου στον κοινό αγώνα απ...

Τριήμερο πένθος στη Βόρεια Κορέα για τον Φιντέλ






Τριήμερο πένθος κηρύσσεται στη Βόρεια Κορέα στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο, «στενού φίλου» και «ηρωικού συμμάχου στον κοινό αγώνα απέναντι στην επιθετικότητα των ΗΠΑ», όπως χαρακτηρίζεται από το καθεστώς.




Σύμφωνα με την αναφορά κρατικού ΜΜΕ, από τη Δευτέρα οι σημαίες στα κυβερνητικά κτίρια κυματίζουν μεσίστιες.

Αναφορές από την Πιονγκγιάνγκ θέλουν τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν να καταθέτει στεφάνι στην πρεσβεία της Κούβας, καθώς και μια αντιπροσωπεία αξιωματούχων να έχουν αναχωρήσει για την Κούβα προκειμένου να δώσουν το «παρών» στις επιμνημόσυνες τελετές.

Σύμφωνα με ιαπωνικό πρακτορείο που παρακολουθεί τα βορειοκορεατικά ΜΜΕ και επικαλείται το Associated Press, ο Κάστρο είναι ο πρώτος ξένος πολιτικός που τιμάται με τέτοιον τρόπο από το θάνατο του Γιασέρ Αραφάτ το 2004.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Φιντέλ Κάστρο είχε απονεμηθεί ο τίτλος του «ήρωα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας για τις προσπάθειές του για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών δίνοντας την αντιιμπεριαλιστική μάχη ενάντια στις ΗΠΑ».

Την Κυριακή, ο Κιμ Γιονγκ Ουν σε ανακοίνωση που εξέδωσε, είχε αποκαλέσει τον Κάστρο «σύντροφο και φίλο του κορεατικού λαού». «Έκανε όλες τις προσπάθειες για την ενίσχυση των φιλικών σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών, των κυβερνήσεων και των λαών των δύο χωρών μας και τάχθηκε υπέρ της εθνικής επανένωσης με το ίδιο επαναστατικό πνεύμα που χαρακτήριζε τους αγώνες του για πάνω από μισό αιώνα», είχε αναφέρει ο βορειοκορεάτης ηγέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.