Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΑΩΣΕΙ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ... ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΗΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠ ΣΕ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΣΙΚΑΓΟ, ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ..

Διαδηλώσεις σχεδιάζονται σήμερα στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σικάγο, όπου οι οργανωτές λένε πως ελπίζουν ότι θα συνεχιστού...

ΗΠΑ: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ






Διαδηλώσεις σχεδιάζονται σήμερα στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σικάγο, όπου οι οργανωτές λένε πως ελπίζουν ότι θα συνεχιστούν οι διαμαρτυρίες που ξέσπασαν σ' όλη τη χώρα μετά την νίκη-σοκ του Τραμπ




Διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν και πάλι σήμερα σε πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των πολιτικών του, για τις οποίες υποστηρίζουν ότι θα βλάψουν τα ανθρώπινα και τα ατομικά δικαιώματά τους, μια ημέρα μετά τον τραυματισμό ενός διαδηλωτή από σφαίρα στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Διαδηλώσεις σχεδιάζονται σήμερα στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σικάγο, όπου οι οργανωτές λένε πως ελπίζουν ότι θα συνεχιστούν οι διαμαρτυρίες που ξέσπασαν σ' όλη τη χώρα μετά την νίκη-σοκ του μεγιστάνα των ακινήτων στις προεδρικές εκλογές της Τρίτης.

«Πρέπει να ενωθούμε παρά τις διαφορές για να μην κυβερνήσει τη χώρα το ΜΙΣΟΣ», έγραψαν στο Facebook οι διοργανωτές των διαδηλώσεων στη Νέα Υόρκη ανακοινώνοντας την πραγματοποίηση μιας συγκέντρωσης και πορείας το μεσημέρι (τοπική ώρα) στη Γιούνιον Σκουέρ.




Μερικές ώρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των διαδηλώσεων, ένας διαδηλωτής πυροβολήθηκε στο Πόρτλαντ ενώ συμμετείχε σε πορεία στην γέφυρα Μόρισον. Η ζωή του δεν απειλείται, αλλά ο δράστης παραμένει ασύλληπτος, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μετά τη νίκη του Τραμπ, διαδηλωτές σε αρκετές πόλεις καταγγέλλουν τις υποσχέσεις του Ρεπουμπλικανού κατά την προεκλογική εκστρατεία να περιορίσει τη μετανάστευση και να καταγράψει τους μουσουλμάνους, ενώ διαμαρτύρονται για τη στάση του έναντι των γυναικών.

«Είναι η ώρα μας ως κίνημα να ενωθούμε και να αντιμετωπίσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ και αυτό που θέλει να κάνει σ' αυτή τη χώρα», αναφέρουν οι οργανωτές στο Facebook ανακοινώνοντας την πραγματοποίηση σήμερα μιας συγκέντρωσης στο Μακάρθουρ Παρκ του Λος Άντζελες.

Σήμερα το πρωί, περίπου 100.000 άνθρωποι δήλωσαν στο Facebook ότι σχεδιάζουν να συμμετάσχουν ή ότι ενδιαφέρονται για τις συγκεντρώσεις κατά του Τραμπ στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Λος Άντζελες, όπου οι οργανωτές είπαν στους διαδηλωτές ότι η βία και οι βανδαλισμοί δεν θα γίνουν ανεκτοί.

Οι διαδηλώσεις είναι έως τώρα σε μεγάλο βαθμό ειρηνικές, αν και στο Πόρτλαντ διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητα καθώς συγκρούσθηκαν με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων και σφαιρών από καουτσούκ για να διαλύσει τα πλήθη.

Δεκάδες διαδηλωτές συνελήφθησαν και μερικοί αστυνομικοί τραυματίσθηκαν κατά τις διαδηλώσεις στο Πόρτλαντ και άλλες πόλεις.

Ο πρόεδρος της Ρεπουμπλικανικής Εθνικής Επιτροπής Ράινς Πρίμπους δήλωσε χθες Παρασκευή πως οι διαδηλωτές κατά του Τραμπ πρέπει να αποδεχθούν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.