Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ AFP

Δεν υπάρχουν επίσημες αντιδράσεις έως αυτή την ώρα για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας, τα ξημερώματα. Το γεγονός αναμεταδίδ...

Το AFP για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας




Δεν υπάρχουν επίσημες αντιδράσεις έως αυτή την ώρα για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας, τα ξημερώματα. Το γεγονός αναμεταδίδεται από όλα τα ΜΜΕ, ωστόσο η είδηση για την εκλογή του Ντοναλντ Τραμπ κυριαρχεί.




Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της Realnews στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, σε τηλεγράφημα του το AFP, αποδίδει την επίθεση σε εξτρεμιστές αναρχικούς, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με την άνοδο της άκρας δεξιάς στην Γαλλία.

Απόσπασμα από το τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου:

«H γαλλική αντιπροσωπεία στην Ελλάδα σποραδικά έχει γίνει στόχος από ενέργειες που έχουν αναληφθεί ή έχουν αποδοθεί σε εξτρεμιστές αναρχικούς. Τον Οκτώβριο αυτός ο χώρος είχε ανακοινώσει μια σειρά δράσεων απαιτώντας την απελευθέρωση του Georges Ibrahim Abdallah, ενός Λιβανέζου που εκτίει ισόβια ποινή κάθειρξης από το 1987. Είχε καταδικαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες.

Oι αρχές δεν αποκλείουν η επίθεση να συνδέεται με την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία, μετά τα συγχαρητήρια από την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν στον Ντοναλντ Τραμπ, ο οποίος κέρδισε τις αμερικανικές εκλογές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.