Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ: «Η ΓΗ ΦΩΝΑΖΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ»

Η γη σε περιοχές γύρω από το επίκεντρο του σεισμού των 4.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη στην περιοχή τη...


Η γη σε περιοχές γύρω από το επίκεντρο του σεισμού των 4.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη στην περιοχή της Ναυπάκτου "φώναζε" και προειδοποιούσε...


Πρόκειται για επίσημη δήλωση του διευθυντή στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτου της Αθήνας και πρώην καθηγητή στο τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας Άκη Τζελέντη.

Ο κ. Τσελέντης, σχολιάζοντας στην εκπομπή "Πράσινο Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο" στο "Ράδιο Γάμμα" τη μετασεισμική ακολουθία, αφού έκανε σαφές πως δεν υπάρχει για την περιοχή κανένα πρόδρομο σήμα, από το οποίο να προκύπτει πως στο εγγύς μέλλον θα σημειωθεί ισχυρός σεισμός, αποκάλυψε πως για αρκετά εικοσιτετράωρα πριν το σεισμό, τις νύχτες στις περιοχές, Ρίου, Αγίου Βασιλείου και Αραχωβιτίκων, οι κάτοικοι άκουγαν περίεργους κρότους οι οποίοι προήρχοντο από τη γη.

Ο κ. Τσελέντης πρόσθεσε επίσης πως κάτοικοι επικοινώνησαν μαζί του και του κατήγγειλαν το γεγονός. Ο καθηγητής της σεισμολογίας τόνισε, πως αυτοί οι θόρυβοι, προέρχονται από μικρές υπόγειες κατολισθήσεις οι οποίες γίνονται και προηγούνται της μεγαλύτερης δόνησης. Κάτι τέτοιο συνέβη και σε αυτές της περιοχές λίγες ημέρες πριν τη πρόσφατη δόνηση της Ναυπάκτου.

Ωστόσο ο κ. Τσελέντης ξεκαθάρισε πως για την περιοχή δεν υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία για επικείμενο μεγάλο σεισμό, "εν αντιθέσει με άλλες περιοχές, που έχουν συσσωρευμένο σεισμικό φορτίο και οι οποίες τον ανησυχούν ιδιαίτερα αλλά πρέπει να ανησυχεί και η πολιτεία για τη θωράκισή τους".

Αναφερόμενος στο γεγονός πως ο σεισμός της Ναυπάκτου που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη δεν έδωσε μετασεισμούς, συμπλήρωσε πως παρά την αρχική εκτίμηση, από τη βιβλιογραφία προκύπτει πως η συγκεκριμένη περιοχή δεν δίνει πολλούς μετασεισμούς, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο, τις επόμενες ημέρες να σημειωθεί ένας μετασεισμός της τάξης των 3.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Πηγή: PatrasTimes

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.