Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ... ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ

Ο τρόμος δεν έφυγε ποτέ μετά το σεισμό του Αυγούστου που ισοπέδωσε χωριά όπως το Αματρίτσε. Από το βράδυ της Τετάρτης (26.10.2016) έχει &...


Ο τρόμος δεν έφυγε ποτέ μετά το σεισμό του Αυγούστου που ισοπέδωσε χωριά όπως το Αματρίτσε. Από το βράδυ της Τετάρτης (26.10.2016) έχει "φωλιάσει" στις ζωές των κατοίκων της κεντρικής Ιταλίας. Το τριπλό χτύπημα του Εγκέλαδου δεν άφησε πίσω μόνο καταστροφές αλλά και τον απόλυτο τρόμο.

Το πρώτο φως της μέρας αποκάλυψε τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους τρεις ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης. Οι μετασεισμοί στις κεντρικές περιφέρειες Μάρκε και Ούμπρια είναι συνεχείς. Μέχρι το πρωί είχαν ξεπεράσει τους 150. Η γη τρέμει συνεχώς και οι κάτοικοι των περιοχών που βρέθηκαν στο "μάτι" του Εγκέλαδου δεν μπορούν να ηρεμήσουν.




Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Πολίτες που με τις βαλίτσες στα χέρια, όπου έβαλαν όπως όπως μερικά ρούχα, νιώθουν ακόμη ένα μετασεισμό και ο τρόμος τους "αποτυπώνεται" στην κραυγή μιας γυναίκας που αρχίζει να τρέχει. Σε ένα άλλο video, σωστικά συνεργεία και κάτοικοι σώζονται την τελευταία στιγμή όταν μέρος του κτιρίου καταρρέει!







Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, ένας ηλικιωμένος 73 ετών έχασε την ζωή του από ανακοπή καρδιάς, ενώ δέκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά. Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτζιο και ο ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την ανοικοδόμηση Βάσκο Εράνι βρίσκονται από νωρίς το πρωί στις πληγείσες περιοχές.











Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι ζημιές που σημειώθηκαν σε κτίρια του Καμερίνο, των χωριών Βίσσο, Σαντάντζελο Σουλ Νέρα, Ουσσίτα και Μούτσια είναι σαφώς εκτεταμένες. Κατέρρευσε μέρος των προσόψεων σε σειρά εκκλησιών, ενώ εκκενώθηκαν και πολλές ιδιωτικές κατοικίες.





















newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.