Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΤΙ Ο ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ...

Το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά στη λύση του μυστηρίου του απαγχονισμένου άνδρα στην πλατεία Κλαυθμώνος,...

Η ΕΛΑΣ «βλέπει» αυτοκτονία στον απαγχονισμό του αλλοδαπού στην Κλαυθμώνος

Το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά στη λύση του μυστηρίου του απαγχονισμένου άνδρα στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπως προκύπτει από τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής της σορού του θύματος.

Ο θάνατος του άγνωστου ακόμη άνδρα φαίνεται να προήλθε από ασφυξία δι’ απαγχονισμού, ωστόσο δεν εντοπίζονται κακώσεις, εκχυμώσεις ή εκδορές που να μαρτυρούν συμπλοκή και άσκηση βίας από αγνώστους, οι οποίοι θα τον είχαν δολοφονήσει με αυτόν τον τρόπο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η έλλειψη τέτοιων στοιχείων οδηγεί τους αστυνομικούς στην εκτίμηση πως είτε το θύμα επιχείρησε μόνο του να αυτοκτονήσει, είτε ο απαγχονισμός προήλθε από ένα «παιχνίδι θάρρους», με το πρώτο ενδεχόμενο να συγκεντρώνει περισσότερα ποσοστά.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο αυτοσχέδιος βρόχος είχε σχηματιστεί από τα κορδόνια των παπουτσιών του θύματος και έναν σπάγκο, στοιχείο που ενισχύει την περίπτωση της αυτοκτονίας, ενώ και το δέντρο ήταν πολύ ψηλό για να τον έχουν ανεβάσει οι δύο φερόμενοι δράστες με τη βία, στην κατάσταση μέθης που βρισκόταν, καθώς δεν υπάρχουν και ιατροδικαστικές ενδείξεις, οι οποίες να επιβεβαιώνουν αυτή την εκδοχή.

Από τα εγκληματολογικά εργαστήρια αναμένεται απάντηση για να διαπιστωθεί αν το θύμα ήταν σεσημασμένο και να προκύψουν τα στοιχεία ταυτότητάς του.

Πρόκειται για άνδρα ηλικίας μεταξύ 40-50 χρόνων, που έχει αρκετά τατουάζ και σημάδια στο κορμί του, φωτογραφίες των οποίων δεν αποκλείεται να δοθούν στη δημοσιότητα αν δεν προκύψει με άλλον τρόπο η ταυτότητά του.

Προς το παρόν το ενοχοποιητικό στοιχείο που προκάλεσε την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 35χρονου Πολωνού και του 52χρονου Ουκρανού είναι η κατάθεση γυναίκας που έδινε φαγητό σε άστεγους της περιοχής.

«Πήγα, όπως συνηθίζω καθημερινά, να δώσω τρόφιμα σε άστεγους της πλατείας Κλαυθμώνος. Κάποια στιγμή άκουσα φωνές που παρέπεμπαν σε διαπληκτισμό. Πλησίασα και είδα δύο άνδρες να τραβούν έναν άλλον άνδρα που κρεμόταν από το δέντρο. Φαινόταν να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν για να μην απελευθερωθεί από τον βρόχο. Προσπάθησα να τους αποτρέψω και να τους απομακρύνω, αλλά με απώθησαν με τη βία. Ήταν εμφανώς μεθυσμένοι. Όταν έφυγαν, βρήκα την ευκαιρία και ανέβηκα στο δέντρο. Με έναν αναπτήρα έκοψα το σκοινί και το σώμα του άνδρα έπεσε στο έδαφος. Ανέπνεε ακόμη. Ειδοποίησα αστυνομία και ασθενοφόρο», κατέθεσε στους αστυνομικούς.

Ο 35χρονος Πολωνός υποστήριξε ότι δεν κρέμασαν εκείνοι το θύμα, αλλά προσπαθούσαν να τον απελευθερώσουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν γιατί ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μέσα στην αστυνομική υπηρεσία, όταν άρχισε να φεύγει αυτή η επήρεια και διαπίστωσε ποια ήταν η καταγγέλλουσα, ισχυρίστηκε ότι τη γνωρίζει και ότι και εκείνη έχει πρόβλημα με το αλκοόλ και άλλες ουσίες. Το ίδιο υποστήριξε και ο 52χρονος Ουκρανός.

Η βασιμότητα των ισχυρισμών τους εξετάζεται από τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., σε συνδυασμό με τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής.

Την Τετάρτη οι δύο κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

ΠΗΓΗ: «Ελεύθερος Τύπος»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.