Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕΚΟΡ ΧΡΕΟΥΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δημοσίευσε σχετική έκθεση, τα στοιχεία της οποίας δείχνουν το προφανές: αν δεν υπάρξει διευθέτηση του ελληνι...




Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ δημοσίευσε σχετική έκθεση, τα στοιχεία της οποίας δείχνουν το προφανές: αν δεν υπάρξει διευθέτηση του ελληνικού χρέους κανένα οικονομικό πρόγραμμα δεν πρόκειται να αποδώσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – και τα οποία προέρχονται από το ΔΝΤ – το ελληνικό χρέος ανέρχεται στο 178,4% του ελληνικού ΑΕΠ, ποσοστό που καθιστά την ανάπτυξη και την επιστροφή στην οικονομική ομαλότητα, όνειρο θερινής νυκτός.

Η μόνη χώρα που έχει μεγαλύτερο χρέος από την Ελλάδα ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι η Ιαπωνία (248,1%), η οποία ωστόσο έχει παντελώς διαφορετικά οικονομικά χαρακτηριστικά από τη χώρα μας, γεγονός που της επιτρέπει να δανείζεται από τι αγορές:

-Πρώτον, είναι μια τεράστια οικονομία (η τρίτη κατά σειρά στον κόσμο πίσω από τις ΗΠΑ και την Κίνα) γεγονός που την καθιστά πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει.

-Δεύτερον, έχει το δικό της νόμισμα οπότε έχει πολύ περισσότερους βαθμούς οικονομικής ελευθερίας για να χαράξει τη δική της πολιτική.

-Τρίτον, διαθέτει οικονομία η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε παραγωγικό μοντέλο (τέταρτη σε μέγεθος εξαγωγών πίσω από την Κίνα, τις ΗΠΑ και τη Γερμανία).

Όσον αφορά τη χώρα μας, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ διαπιστώνει ότι οι αποπληρωμές χρέους πραγματοποιούνται ακόμη με τη βοήθεια των διεθνών πιστωτών ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε πλήρη ισχύ πρόγραμμα αυστηρής λιτότητας.

Αυτό ωστόσο που δεν αναφέρει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι ότι από το 2012 οι πιστωτές δίνουν συνεχώς ασαφείς υποσχέσεις για διευθέτηση του ελληνικού χρέους, τις οποίες ωστόσο δεν έχουν υλοποιήσει μέχρι τώρα. Σαν αποτέλεσμα, τα Μνημόνια διαδέχονται το ένα το άλλο, οι Έλληνες πολίτες έχουν χάσει τεράστιο μέρος των εισοδημάτων αλλά και της αξίας της περιουσίας τους, η χώρα μας παραμένει πρωταθλήτρια και στην ανεργία ενώ παράλληλα το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται.

Οι χώρες που βρίσκονται ψηλά στη σχετική λίστα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι κατά σειρά οι:

1. Ιαπωνία— 248.1%

2. Ελλάδα— 178.4%

3. Λίβανος— 139.1%

4. Ιταλία — 132.6%

5. Πορτογαλία— 128.8%

6. Τζαμάικα— 124.3%

7. Πράσινο Ακρωτήρι — 119.3%

8. Μπουτάν— 115.7%

9. Κύπρος— 108.7%

10. Βέλγιο— 106.3%

11. ΗΠΑ — 105.8%

12. Νησιά Μπαρμπάντος - 103%

13. Ισπανία - 99%

14. Σιγκαπούρη - 98.2%

15. Γαλλία - 96.8%

16. Ιρλανδία - 95.2%

17. Ιορδανία - 91.7%

18. Γκάμπια - 91.6%

19. Καναδάς - 91.5%



Δείτε εδώ ολόκληρη τη λίστα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.



newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.