Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΣΤΗΣΑΝ «ΦΑΓΩΠΟΤΙ» ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ - ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΚΑΝΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ!

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας για οικονομικές ατασθαλίες στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ Απίστ...




Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας για οικονομικές ατασθαλίες στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ

Απίστευτο «φαγοπότι» στους παγωμένους χώρους των νεκροτομείων, σύμφωνα με καταγγελία του διευθυντή του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η έρευνα που ακολούθησε φαίνεται ότι αποδείχθηκε καταπέλτης για τους εμπλεκομένους.

Η επίμαχη περίοδος αφορά στο διάστημα 2012-2014 και στο επίκεντρο της έρευνας έχει βρεθεί πρώην διευθυντής, υπεύθυνος του προγράμματος «Ταρίχευσης - Περιποίησης Νεκρών» του εργαστηρίου, ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται ότι είχε σκαρφιστεί διάφορα τεχνάσματα, ώστε να λαμβάνει μεγαλύτερες αμοιβές ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΑΠΘ.

«Φακελάκια»

Ειδικότερα, σύμφωνα με οργανογράμματα του εργαστηρίου, πολλές ιατροδικαστικές εξετάσεις και νεκροψίες πραγματοποιούνταν μετά το πέρας του ωραρίου, που λήγει στις 15.00, καθώς τότε το ημερομίσθιο ήταν μεγαλύτερο. Επιπλέον, σύμφωνα με τη δικογραφία, θα εξεταστεί εάν ο ίδιος χρέωνε τους συγγενείς νεκρών με χρηματικά ποσά («φακελάκια») έως και 500 ευρώ ως αμοιβή για έξτρα εργασία (νεκροτομή ή ταρίχευση). Να σημειωθεί ότι το εργαστήριο χρηματοδοτείται από ειδικό κονδύλι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, το οποίο για την επίμαχη τριετία ανήλθε σε 70.000 ευρώ.

Ο εισαγγελέας Διαφθοράς Αχιλλέας Ζήσης διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τα αδικήματα της δωροδοκίας, της υπεξαίρεσης και της παράβασης καθήκοντος. Στο πλαίσιο της έρευνας, θα εξεταστούν όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα από το 2011 έως το 2016 προκειμένου να διακριβωθούν τυχόν ατασθαλίες από μέρους των εμπλεκομένων. Στο μικροσκόπιο θα μπουν και γραφεία τελετών, ενώ αναμένεται να ανοίξουν ακόμη και τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων, ώστε να διακριβωθούν τυχόν δωροδοκίες και να ασκηθούν διώξεις.


http://www.espressonews.gr/reportaz/2016/10/153773/hryses-doyleies-me-tis-nekropsies

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.