Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟ Ν/Α ΚΑΪΡΟ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΝΟΠΛΟΥ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Το αιγυπτιακό ΥΠΕΣ ανέφερε ότι ο Μοχάμεντ Καμάλ και ο Γιάσερ Σεχάτα σκοτώθηκαν στο νοτιοανατολικό Κάιρο στη διάρκεια «ανταλλαγής πυρών»...



Το αιγυπτιακό ΥΠΕΣ ανέφερε ότι ο Μοχάμεντ Καμάλ και ο Γιάσερ Σεχάτα σκοτώθηκαν στο νοτιοανατολικό Κάιρο στη διάρκεια «ανταλλαγής πυρών» με αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους συλλάβουν

Δύο στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών που γνωστοποίησε ότι ο ένας εκ των δύο καταζητείτο για την εμπλοκή του στη δολοφονία του γενικού εισαγγελέα Χίσαμ Μπαρακάτ το 2015.

Το κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων (Μουσουλμανική Αδελφότητα), από το οποίο προέρχεται ο ανατραπείς το 2013, από τον στρατό, πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, διαψεύδει ότι καταφεύγει στη βία, όμως οι αιγυπτιακές Αρχές το έχουν θέσει εκτός νόμου και το χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση, διότι είναι η «μήτρα» του παγκόσμιου τζιχαντισμού.

Το αιγυπτιακό ΥΠΕΣ ανέφερε ότι ο Μοχάμεντ Καμάλ και ο Γιάσερ Σαχάτα Αλί Ραγκάμπ σκοτώθηκαν αργά τη Δευτέρα στο νοτιοανατολικό Κάιρο στη διάρκεια «ανταλλαγής πυρών» με αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους συλλάβουν.

Ο 61χρονος, γιατρός, Καμάλ, παρουσιάζεται ως «ο ιδρυτής και διοικητής του ένοπλου βραχίονα» των Αδελφών Μουσουλμάνων, καθώς και ως εγκέφαλος του κινήματος.

Καταζητείτο και για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην μουφτή της Αιγύπτου Άλι Γκομάα τον Αύγουστο του 2016. Εκτός αυτού, ο Καμάλ, ήταν στο στόχαστρο της αστυνομίας για συμμετοχή ή και οργάνωση, δεκάδων ενόπλων επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης και της  επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα, τον Ιούνιο του 2015, αλλά και τη δολοφονία του αρχιεισαγγελέα της χώρας, Χισάμ Μπαρακάτ, της πρώτης δολοφονίας επιφανούς αξιωματούχου τα τελευταία 25 χρόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Αιγυπτιακές αρχές εισέβαλαν στο διαμέρισμά του στο Μπασατίν, μετά από «καρφί» πως το χρησιμοποιούσαν μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, και μάλιστα για αρχηγείο. Μετά τη μάχη, κατασχέθηκαν όπλα και πυρομαχικά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.