Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ: ΕΚΑΝΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ- ΒΙΝΤΕΟ-

Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας σε ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνει τους φόβους που υπήρχαν για αρκετούς νεκρούς από τις ταραχές και τον πανικό που...



Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας σε ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνει τους φόβους που υπήρχαν για αρκετούς νεκρούς από τις ταραχές και τον πανικό που επικράτησε σε θρησκευτικό φεστιβάλ, έπειτα από επίθεση της αστυνομίας, στην περιοχή Ορομίγια.
Ωστόσο, η ανακοίνωση, δεν κάνει αναφορά σε αριθμό νεκρών. Από την πλευρά του, κόμμα της αντιπολίτευσης δηλώνει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 50 νεκροί ενώ η ιστοσελίδα ethiomedia.com κάνει λόγο για περίπου 300 νεκρούς και συνοδεύει την είδηση με το παραπάνω βίντεο.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή Ορομίγια της Αιθιοπίας, χρησιμοποίησαν σήμερα χημικά, αλλά έριξαν και προειδοποιητικές βολές, στην προσπάθειά τους να διαλύσουν αντικυβερνητική διαδήλωση, στη διάρκεια θρησκευτικού φεστιβάλ.
Από την αναταραχή που επικράτησε μεταξύ του συγκεντρωμένου πλήθους, προκλήθηκε πανικός, με συνέπεια να εκφράζονται φόβοι για αρκετούς νεκρούς, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Στην περιοχή αυτή, έχει παρατηρηθεί σποραδική έξαρση της βίας κατά την τελευταία διετία, εξαιτίας εδαφικών διαφωνιών, που κλιμακώνονται κατά της κυβέρνησης.
Από τα τέλη του 2015, δεκάδες διαδηλωτών έχουν σκοτωθεί στην Ορομίγια, στη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία.


Read more: http://www.newsbomb.gr/bomb-tv/diethnh/story/733008/ektakto-makeleio-stin-aithiopia-toylaxiston-300-nekroi-apo-epithesi-tis-astynomias-sklhres-eikones#ixzz4LwKI2SiH

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.