Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...!!! ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ...!!!

Τρόμος στην Τουρκία με πρωτοφανή ανάρτηση του Αμερικανικού Ναυτικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Αμερικανοί ναύτες σκοτώνουν οθωμανικά...

post2

Τρόμος στην Τουρκία με πρωτοφανή ανάρτηση του Αμερικανικού Ναυτικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Αμερικανοί ναύτες σκοτώνουν οθωμανικά στρατεύματα και καταστρέφουν πλοία του Οθωμανικού Ναυτικού με την σημείωση «είμαστε σκληροί, τολμηροί, έτοιμοι». Η ανάρτηση ανέβηκε για να γιορτάσει το Αμερικανικό Ναυτικό τα 241 γενέθλια του. Όμως υπάρχει ιστορία πίσω από την ανάρτηση που εξηγεί γιατί έγινε η συγκεκριμένη επιλογή. Πρόκειται για μια πολύ καλά μελετημένη κίνηση των ΗΠΑ.
 
Nα σημειώσουμε ότι η ανάρτηση αυτή των ΗΠΑ ήρθε λίγες ώρες μετά την ομιλία του Ρ.Τ.Ερντογάν στο υπουργικό συμβούλιο με την οποία προανήγγειλε εισβολή στην Μοσούλη, επέκταση της εισβολής στην Συρία και πολεμικό επεισόδιο στο Αιγαίο. Δηλαδή βλέπουμε την αμερικανική απάντηση στα σχέδια αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο πανικός που έχει δημιουργηθεί στην Τουρκία είναι άνευ προηγουμένου. Χιλιάδες Τούρκοι διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας πως πρόκειται για υποσυνείδητο μήνυμα τη στιγμή που υπάρχει τρομερή ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών. Και φυσικά έχουν δίκαιο.

Το Αμερικανικό Ναυτικό διέγραψε την ανάρτηση μετά τις διαμαρτυρίες αλλά το μήνυμα είχε ήδη σταλεί.

Εκ των υστέρων και αφού το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις οι ΗΠΑ είπαν ότι δεν ήθελαν να προσβάλλουν το λαό της Τουρκίας.

Η ανάρτηση ανέβηκε την Πέμπτη και έδειχνε Αμερικανούς ναύτες να σκοτώνουν Οθωμανικά στρατεύματα με την σημαία να είναι ευδιάκριτη.

«Η ανάρτηση έδειχνε ένα γεγονός που συνέβη το 1804. Είχε δημιουργηθεί από τον καλλιτέχνη τον Dennis Malone Carter 54 χρόνια αργότερα το 1858. Προφανώς ο καλλιτέχνης δεν ήταν στην Τρίπολη όταν συνέβη αυτό και έτσι χρησιμοποίησε τις πληροφορίες που ήταν γνωστές εκείνη τη στιγμή σχετικά με το γεγονός» ανέφερε το Αμερικανικό Ναυτικό.

Το Αμερικανικό Ναυτικό πήρε τον πίνακα του Carter με τον τίτλο » Ο Decatur που επιβιβάζεται στη κανονιοφόρο Tripolitan» και το έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ποια όμως είναι η ιστορία του πίνακα

Ο Τούρκος αξιωματούχος τότε που διοικούσε την Τρίπολη ήρθε σε σύγκρουση και πόλεμο με τις ΗΠΑ το 1801 καθώς οι ΗΠΑ είχαν αρνηθεί να πληρώσουν υψηλότερους φόρους για να αποτραπούν επιθέσεις στα Αμερικανικά πλοία.

Τότε ο πρόεδρος Thomas Jefferson έστειλε μια μοίρα για να επιτεθεί στην πόλη της Τρίπολης το 1803. Παρόλ αυτά οι δυνάμεις της Τρίπολης αιχμαλώτισαν το πλήρωμα και την φρεγάτα U.S. Philadelphia. Για να αποτραπεί το ενδεχόμενο το πλοίο να χρησιμοποιηθεί εναντίον άλλων, ο υπολοχαγός Stephen Decatur ηγήθηκε μιας επιτυχημένης επιδρομής κατά την διάρκεια της οποίας το πλοίο πυρπολήθηκε χρησιμοποιώντας ένα είδος δικάταρτου πλοίου που το ονόμασε ο «Ατρόμητος».

Το Αμερικανικό Ναυτικό είπε ότι η Τρίπολη ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για πάνω από 150 χρόνια πριν γίνει ημι-ανεξάρτητη το 1970.

«Ήταν αυτή η περίοδος στις αρχές του 1800 που το Αμερικανικό Ναυτικό ενεπλάκη με τις δυνάμεις της Τρίπολης. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία αποκατέστησε πλήρως την εξουσία της στην περιοχή το 1835. Είναι αδύνατον να γνωρίζουμε τι είχε στο μυαλό του ο καλλιτέχνης όταν δημιούργησε αυτόν τον πίνακα 150 χρόνια πριν επιλέγοντας το έμβλημα της χώρας που είχε υπό την κυριαρχία της την Τρίπολη προκειμένου να βοηθήσει τα ακροατήρια να καταλάβουν το γεγονός» ανέφερε η ανακοίνωση.

«Σύντροφοι, η Τουρκία πλέον δεν μπορεί να παραμείνει ως έχει. Το στάτους κβο με κάποιον τρόπο θα αλλάξει. Ή θα κινηθούμε με άλματα προς τα μπροστά και θα κερδίσουμε, ή θα καταδικαστούμε να χάσουμε εδάφη. Εγώ είμαι αποφασισμένος να κάνω άλματα προς τα εμπρός» είπε ο Ρ.Τ.Ερντογάν μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο και η απάντηση ήρθε άμεσα από τις ΗΠΑ.

Ανατροπή του Ερντογάν ή εκδίωξη της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ θα είναι το επόμενο βήμα καθώς ο Ερντογάν τόνισε χτες πως αν δεν συμμετάσχει στην επιχείρηση της Μοσούλης η Τουρκία θα περάσει στο Σχέδιο Β ή και Γ…

Eπιπλέον στο επίκεντρο βρίσκονται οι συζητήσεις για την αγορά S-400 από την Ρωσία ενώ όπως αποκαλύψαμε Β.Πούτιν και Ρ.Τ.Ερντογάν συζήτησαν και για τα Στενά…

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.