Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΑΦΝΙΚΟ… «ΒΑΡΑΘΡΟ» ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠ ΚΑΠΙ, ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Σημάδια και μηνύματα, «περίεργα» πράγματα συμβαίνουν τελευταία στο ιστορικό οθωμανικό ανάκτορο του Τοπ Καπί...


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σημάδια και μηνύματα, «περίεργα» πράγματα συμβαίνουν τελευταία στο ιστορικό οθωμανικό ανάκτορο του Τοπ Καπί της Κωνσταντινούπολης, που κτίστηκαν πάνω από τα ερείπια και θεμέλια των μεγαλοπρεπών βυζαντινών ανακτόρων.

Έτσι μετά από την ανησυχητική είδηση ότι κινδυνεύει με κατάρρευση το Τοπ Καπί καθώς το κτιριακό συγκρότημα έχει παρουσιάσει τον τελευταίο καιρό πολλές ανεξήγητες για πολλούς ρωγμές, μια καινούργια εξέλιξη έχει θορυβήσει τους υπευθύνους του συγκροτήματος, ενώ έχει γίνει αφορμή για πολλές και περίεργες φήμες.

Συγκεκριμένα η ξαφνική εμφάνιση μιας μεγάλης οπής με απύθμενο βάθος, έχει κυριολεκτικά τρομοκρατήσει τους υπεύθυνους του Τοπ Καπί, με συνεπεία να απαγορευτεί η προσέγγιση στο σημείο αυτό εκτός από κάποιες εξ αποστάσεως ασφαλείς φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα τουρκικά ΜΜΕ.

Η οπή αυτή που εμφανίστηκε στον προαύλιο χώρο του άλλοτε χαρεμιού των οθωμανικών ανακτόρων, έχει διάμετρο τρία μέτρα και ένα ορατό βάθος 2 μέτρων, αλλά το κενό φαίνεται από ένα σημείο σε άγνωστο βάθος.

Ήδη η Διεύθυνση του μουσείου έχει κινητοποιήσει πολλούς εδικούς ερευνητές για να εξετάσουν αυτό το καινούργιο φαινόμενο και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στο σύνολο του κτιριακού συγκροτήματος.

Πολλοί συνδέουν την όλη κατάσταση με τον προάγγελο μεγάλης σεισμικής δόνησης που θα καταρρεύσει οριστικά όλο το Τοπ Καπί, αλλά το πιο σημαντικό, θα έχει τρομακτικές συνέπειες στην Κωνσταντινούπολη όπου μεγάλο μέρος της θα σωριαστεί σαν χάρτινος πύργος, ενώ θα πληγούν ιδιαίτερα οι χιλιάδες μιναρέδες που σκιάζουν προκλητικά τον ουρανό της Βασιλεύουσας.

Kimse yaklaştırılmıyor = Κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει

TOK KAPI SARAYI’ NDA KORKUTAN ÇÜKÜR =  ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ  ΛΑΚΚΟΥΒΑ ΣΤΟ ΤΟΠ ΚΑΠΙ

ΝΙΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


http://nikosxeiladakis.gr/ξαφνικο-βαραθρο-στο-προαυλιο-του-τ/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.