Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

AΓΡΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗ «ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΪ» ΜΕΤΑΞΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ - ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ - ΒΙΝΤΕΟ-

Εκατοντάδες πρόσφυγες και διαδηλωτές αψήφισαν την απαγόρευση των γαλλικών αρχών και συγκεντρώθηκαν στη «Ζούγκλα του Καλαί» με αποτέλεσμα ...



Εκατοντάδες πρόσφυγες και διαδηλωτές αψήφισαν την απαγόρευση των γαλλικών αρχών και συγκεντρώθηκαν στη «Ζούγκλα του Καλαί» με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συγκρούσεις με την αστυνομία.
Όπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στον τεράστιο καταυλισμό όπου στοιβάζονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.


Οι αστυνομικοί έκαναν επιπλέον χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση εναντίον του πλήθους.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν ενώ η νομαρχία του Πα ντε Καλαί (Pas-de-Calais) είχε απαγορεύσει αυτήν την εβδομάδα αυτή τη διαδήλωση υποστήριξης προς τους πρόσφυγες που διαμένουν στον καταυλισμό του Καλαί, τον οποίο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ (François Hollande) έχει υποσχεθεί να διαλύσει έως το τέλος του έτους.


Περίπου 200 πρόσφυγες και μετανάστες και 50 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα κάτω από τη γέφυρα του περιφερειακού αυτοκινητοδρόμου στο Καλαί, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό και την απόφαση των αρχών να τον εκκενώσουν.

Τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας συγκρούστηκαν με τους μετανάστες επιχειρώντας να τους απωθήσουν πίσω στον καταυλισμό την ώρα που ακτιβιστές πέταγαν πέτρες εναντίον τους.
Κατά τη διάρκεια των ταραχών, ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου τραυματίστηκε ελαφρά από πέτρα.

Η αστυνομία απαγόρευσε τη διέλευση άλλων 150 διαδηλωτών, που έφυγαν από το Παρίσι σήμερα με τέσσερα λεωφορεία, αποκλείοντάς τους στα διόδια που βρίσκονταν σε απόσταση 48 χιλιομέτρων από το λιμάνι του Καλαί.

http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/48603/gallia-agries-sygkroyseis-tis-astynomias-me-prosfyges-kai-diadilotes-sto-kalai




















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.