Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

595ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ BARIS ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Το Νοέμβριο του 2014 το πλοίο που έπλεε περίπου 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας εξέπεμψε σήμα ακυβερνησίας κινητοποιώντ...




Το Νοέμβριο του 2014 το πλοίο που έπλεε περίπου 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας εξέπεμψε σήμα ακυβερνησίας κινητοποιώντας τις Λιμενικές Αρχές της περιοχής

Ποινή κάθειρξης 595 χρόνια με ποινή εκτίσεως 25 χρόνια επέβαλλε το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης στους πέντε κατηγορούμενους της υπόθεσης του δουλεμπορικού πλοίου Baris που μετέφερε 595 μετανάστες (396 άντρες, 99 γυναίκες και 100 παιδιά).

Tους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Θυμίζουμε ότι το Νοέμβριο του 2014 το πλοίο που έπλεε περίπου 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας εξέπεμψε σήμα ακυβερνησίας κινητοποιώντας τις Λιμενικές Αρχές της περιοχής.

Στο σημείο έσπευσαν εμπορικά πλοία και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας και το πλοίο ρυμουλκήθηκε από τη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» του Πολεμικού μας Ναυτικού καθώς είχαν αποβεί άκαρπες οι προσπάθειες από τα παραπλέοντα εμπορικά πλοία.

Οι μετανάστες φιλοξενήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Ιεράπετρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.