Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΡΕ...;;; ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ HOT-SPOT ΣΤΟΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!.. -

45χρονος Τούρκος υπήκοος με ελληνική ταυτότητα, που συνελήφθη σε εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας με την κατηγορία (μεταξύ άλλων) τη...


45χρονος Τούρκος υπήκοος με ελληνική ταυτότητα, που συνελήφθη σε εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας με την κατηγορία (μεταξύ άλλων) της παράνομης διακίνησης μεταναστών, φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στο hot spot του Σκαραμαγκά, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του tempo24.gr, η σχέση του συληφθέντα και μέλους της εγκληματικής οργάνωσης με την συγκεκριμένη δομη δεν αποκλείεται να είναι και έμμισθη, όπως φέρεται να έχει ισχυριστεί ο ίδιος!

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι ευρείας κλίμακας παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής και της Κορινθίας, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.

Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν αστυνομικοί των Τμημάτων Ασφαλείας Άργους, Ναυπλίου και Κορίνθου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Αργολίδας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Συνελήφθησαν συνολικά έντεκα άτομα και συγκεκριμένα οκτώ αλλοδαποί, έξι Αλβανοί ηλικίας από 21 έως 58 ετών, 37χρονος υπήκοος Ιράκ και 45χρονος, υπήκοος Τουρκίας καθώς και τρεις Έλληνες (41χρονος, 44χρονος και 41χρονη), όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης ληστειών, της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους αλλοδαπούς, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της πρόκλησης ναυαγίου και της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο άτομα, επίσης μέλη της οργάνωσης, καθώς και άτομα στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr σε βάρος μελών της εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Τούρκος, ασκήθηκε και δίωξη για πρόκληση ναυαγίου, που προκλήθηκε ανοιχτά της Πύλου σε πλοίο όπου επέβαιναν μετανάστες και πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τον μήνα Ιούλιο του έτους 2015, μετέφεραν από τα παράλια της Τουρκίας στην Τήλο, πενήντα μη νόμιμους μετανάστες, άγνωστης υπηκοότητας, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος, ενώ σε άγνωστο χρόνο μετέφεραν και άλλους εκατόν είκοσι μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους εγκατέλειψαν στη νήσο Ψέριμο.

Επιπλέον, την 17.8.2016 παρέλαβαν με οχήματα, από περιοχή της Αττικής, εξήντα επτά (67) μετανάστες, Αφγανικής, Ιρανικής, Πακιστανικής, Ιρακινής Σομαλικής και Αιγυπτιακής υπηκοότητας, αντίστοιχα, με σκοπό να τους μεταφέρουν στην Ιταλία, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.



Την 18.8.2016, επιβίβασαν τους ανωτέρω μετανάστες σε πλωτό σκάφος, από περιοχή της Μεσσηνίας, το οποίο λόγω μηχανικής βλάβης, προσάραξε σε βραχονησίδα νότια της νήσου Σαπιέντζας, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ζωή των μεταναστών, οι οποίοι εντοπίσθηκαν και διασώθηκαν από τις Λιμενικές Αρχές της Μεσσηνίας.

Όσον αφορά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, προέκυψε ότι διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες (κυρίως κοκαΐνη), σε χρήστες κυρίως της Κορινθίας και της Αττικής, αποκομίζοντας έτσι, σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων και συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Περίστροφο και θήκη περιστρόφου,
τρία (3) πιστόλια κρότου και τρία (3) αεροβόλα όπλα,
δύο (2) μαχαίρια,
453 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων,
έξι (6) συσκευασίες βεγγαλικών και -85- κροτίδες,
μικροποσότητα κάνναβης, τρίφτης κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας,
εξι (6) επιβατηγά οχήματα και δίκυκλη μοτοσυκλέτα,
εξωλέμβια μηχανή θαλάσσης,
δύο (2) ζευγάρια γάντια,
κοσμήματα και χρυσαφικά,
πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim ,
το χρηματικό ποσό των -41.725- ευρώ και -6.100- Leke ,
τέσσερις (4) ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων ( USB )

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.