Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ! ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΕΠΕΙΔΟΔΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ-

Χιλιάδες πολίτες ξεσηκώθηκαν μετά το θανατηφόρο τραυματισμό αφροαμερικανού από αστυνομικό Μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν τ...





Χιλιάδες πολίτες ξεσηκώθηκαν μετά το θανατηφόρο τραυματισμό αφροαμερικανού από αστυνομικό

Μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ, μετά το θανατηφόρο τραυματισμό αφροαμερικανού από αστυνομικό.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πάνω από 10 αστυνομικοί, αλλά και δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν από τις συγκρούσεις και τις οδομαχίες που ακολούθησαν, κοντά στο σημείο όπου ο 43χρονος Κέιθ Λάμοντ Σκοτ πυροβολήθηκε από αστυνομικό, σε πάρκινγκ της περιοχής.

Οι διαδηλωτές έκλεισαν δρόμους με κούτες και άλλα αντικείμενα και άναψαν φωτιές, προκαλώντας την αντίδραση της αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Ένα κομμάτι των εξεγερθέντων επιχείρησε να εισβάλει σε εμπορικό κέντρο, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στην είσοδό του.

Αργότερα το απόγευμα, οι συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών συνεχίστηκαν, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε ρίψη δακρυγόνων, ενώ οι πολίτες πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικό δρόμο.

Η δήμαρχος του Σάρλοτ, Τζένιφερ Ρόμπερτς απηύθυνε έκκληση να ηρεμήσει η κατάσταση, ζητώντας τη διενέργεια έρευνας και απαντήσεις για τη δολοφονία του 43χρονου αφροαμερικανού. Ο Σκοτ πυροβολήθηκε από τον αστυνομικό Μπρέντλεϊ Βίνσον, ο οποίος αναζητούσε με άλλους συναδέλφους του έναν ύποπτο σε κτιριακό συγκρότημα.

Η αστυνομία υποστήριξε ότι ο 43χρονος άνδρας επιχείρησε να τραβήξει όπλο εναντίον του αστυνομικού. Οι συγγενείς του ωστόσο, διέψευσαν κάτι τέτοιο, λέγοντας πως είχε ένα βιβλίο στην τσέπη του, το οποίο ο αστυνομικός μπέρδεψε με όπλο. Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι είχαν δει πολλές φορές τον Σκοτ να περιμένει στο πάρκινγκ το παιδί του και δήλωσαν ότι δεν ήταν σε καμία περίπτωση εγκληματίας.





ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.