Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΠΑ, ΓΙΑ ΣΥΝΩΝΥΜΙΑ ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ: ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ (ΞΑΝΑ)ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ... ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ «ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ» ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΚΑΛΗ, ΤΗΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ»!!

Αυξάνονται οι ροές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου - Καθημερινά τα φαινόμενα έντασης και βίας Με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μ...



Αυξάνονται οι ροές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου - Καθημερινά τα φαινόμενα έντασης και βίας

Με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες να αυξάνονται καθημερινά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι ασφυκτική.

Οι μετανάστες που παραμένουν εδώ και μήνες στα νησιά είναι διπλάσιοι σε σχέση με τον αριθμό που έχει προβλεφθεί και μπορούν οι δομές να φιλοξενήσουν. Αποτέλεσμα τα φαινόμενα έντασης και βίας να είναι καθημερινά. Τελευταίο περιστατικό τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη στην Λέσβο, με μετανάστες να συγκρούονται μεταξύ τους και να ανάβουν φωτιές στο  hotspot στη Μόρια.

Μαρτυρίες για τα επεισόδια


Την ίδια ώρα όλες οι  εξαγγελίες  για άμεση μεταφορά πλοίου στη Μυτιλήνη για τη φιλοξενία τους αποδεικνύονται κυβερνητικό πυροτέχνημα, με περίπου 800 μετανάστες να μένουν εκτός καταυλισμού.

Στην Αθήνα ξανανοίγουν σήμερα οι εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας, ως νέος χώρος για την προσωρινή φιλοξενία οικογενειών προσφύγων - μεταναστών που επιθυμούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στις χώρες καταγωγής τους.

Τις εγκαταστάσεις θα επισκεφθεί στις 11 το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μαζί με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα, αρμόδιο για θέματα μετανάστευσης, Τζανέτο Φιλιππάκο.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, πρόκειται ουσιαστικά για ένα τμήμα του κέντρου που λειτουργούσε εκεί στο παρελθόν, το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα, με παιδικές χαρές και άλλες υποδομές, προκειμένου να εξυπηρετεί περίπου 300 άτομα, κάθε φορά, προσωρινά.

Αρμόδιες πηγές διευκρίνισαν ότι ο συγκεκριμένος χώρος θα λειτουργεί ως κλειστή δομή και κέντρο κράτησης, καθώς έτσι προβλέπεται από τους κανονισμούς για τη συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά πρόσθεσαν ότι η παραμονή των προσφύγων - μεταναστών δεν θα ξεπερνά τις 10 μέρες περίπου.

Ειδικότερα, όσοι από τους πρόσφυγες με οικογένειες και μικρά παιδιά επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους, μέσω των διεθνών οργανισμών μετανάστευσης, θα πρέπει να κάνουν άρση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει στα νησιά (γι' αυτό και περνούν σε κατάσταση κράτησης) και στη συνέχεια θα μεταφέρονται στην Αμυγδαλέζα, όπου θα φιλοξενούνται μέχρι να εκδοθούν τα διαβατήρια τους από τις πρεσβείες.

Ακολούθως θα αναχωρούν αεροπορικώς συνοδευόμενοι για τις χώρες καταγωγής τους.

Φεβρουάριος του 2015, δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου για την Αμυγδαλέζα




ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.