Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ: ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΕΚΟΡ Ο ΣΕ ΤΖΟΝ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ

Ο γεννημένος στη Χαρλαρε της Ζιμπάμπουε Έλληνας αθλητής έφερε το 4ο χρυσό και 11ο συνολικά μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ρίο Ο ελληνικό...



Ο γεννημένος στη Χαρλαρε της Ζιμπάμπουε Έλληνας αθλητής έφερε το 4ο χρυσό και 11ο συνολικά μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ρίο

Ο ελληνικός στίβος και οι αθλητές των ρίψεων «σαρώνουν» στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με τον Σε Τζον Φερνάντες να κερδίζει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της ημέρας στην σφαιροβολία (κατ. F53 - κάκωση νωτιαίου μυαλού), πετυχαίνοντας και νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Ο 45χρονος Έλληνας πρωταθλητής έβαλε δύσκολα στους συναθλητές του από την πρώτη κιόλας βολή στα 8.44 (καταρρίπτοντας και το δικό του ευρωπαϊκό ρεκόρ με 8.35). Ολοκλήρωσε το πρώτο σετ βολών (3) με 8.39 και 8.22. Στη μάχη του χρυσού τον... καταδίωξε ο Αμερικανός Σκοτ Σεβέρν, που είχε καλύτερη την 2η βολή του στα 8.37.

Στο δεύτερο σετ βολών ο Φερνάντες είχε 6.59, 8.22 και 8.13 και απλά ανέμενε τον Αμερικανό πρωταθλητή ή κάποιον από τους υπόλοιπους, ώστε να δει αν θα ανέβει στο βάθρο. Ο Σεβέρν άγγιξε την ανατροπή με βολή στα 8.41 στην τελευταία του προσπάθεια, ενώ ουδείς άλλος πλησίασε τους δύο πρώτους.

Ο Φερνάντες (γεννημένος στην Χαράρε της Ζιμπάμπουε) ήταν χάλκινος Παραολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008, ενώ ήρθε στο Ρίο ως το φαβορί, έχοντας κερδίσει τον Αμερικανό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα.

Αυτό είναι το τρίτο ελληνικό χρυσό στις ρίψεις, μετά τον Κωνσταντινίδη -επίσης στην σφαίρα (κατ. F 32)- και τον Στεφανουδάκη στο ακόντιο (κατ. F 53/54) και συνολικά το έβδομο στον στίβο και 11ο για την Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.