Show/Hide Leaderboard

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»

× ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΟΧΟΣ»
Beaking News

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 22, 2016

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ! ΟΙ ΠΟΝΤΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΡΕΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΗΓΕΤΗ ΚΕΜΑΛ» ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

Οι ποντιακές οργανώσεις κατακεραυνώνουν τον τραγουδιστή - Έκπληκτος από τον τρόπο που αποδόθηκαν οι δηλώσεις του δηλώνει εκείνος

Θύελλα έχουν προκαλέσει στα ποντιακά σωματεία οι δηλώσεις του Αντώνη Ρέμου, που δημοσιεύονται στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ για τον Κεμάλ Ατατούρκ. Τα ποντιακά σωματεία κατακεραυνώνουν τον τραγουδιστή, χαρακτηρίζοντάς τον ανιστόρητο, ενώ η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους τον θεωρεί ανεπιθύμητο στις δράσεις της μέχρι να αποκαταστήσει την αλήθεια δημόσια.

Παρά το γεγονός ότι ο τραγουδιστής δήλωσε έκπληκτος από τον τρόπο που η τουρκική εφημερίδα μετέφερε τις δηλώσεις του, τα σωματεία των Ποντίων εξαπολύουν ομαδικά πυρά εναντίον του. «Παράφωνες» και ανιστόρητες χαρακτηρίζει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού τις δηλώσεις Ρέμου. Μάλιστα, το ΠΑΣΠΕ σε ιδιαίτερα αυστηρό ύφος επισημαίνει ότι ο Αντώνης Ρέμος έκανε τις δηλώσεις που του αποδόθηκαν λόγω άγνοιας από μέρους του των πραγματικών γεγονότων της περιόδου 1914- 1922 και τον καλούν στα γραφεία τους προκειμένου να τον ενημερώσουν για την προσωπικότητα του Κεμάλ Ατατούρκ και να του δώσουν βιβλία, ώστε αφού τα μελετήσει να κατανοήσει «το μεγάλο λάθος που έκανε με τις ατυχείς δηλώσεις του».

Παράλληλα, το ΠΑΣΠΕ με αφορμή τις δηλώσεις Ρέμου, επανεφέρει το αίτημά του να ενταχθει στη σχολική ύλη η ιστορία του μικρασιατικού και του παρευξείνιου πολιτισμού.

Σε αυστηρότερους τόνους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων τον χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο σε κάθε δράση της και σε σχετική της ανακοίνωση, οι δηλώσεις του στη Χουριέτ χαρακτηρίζονται ανιστόρητες και προκλητικές. Όπως αναφέρεται μάλιστα, αυτές οι δηλώσεις προσβάλουν τη μνήμη των αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας

Ο ίδιος ο Αντώνης Ρέμος, πάντως, σε ανάρτησή του στο Facebook δηλώνει έκπληκτος από όσα του αποδόθηκαν από την τουρκική εφημερίδα. Ειδικότερα, έγραψε:

«Πριν από λίγο καιρό βρέθηκα στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Bodrum καλεσμένος μιας μεγάλης εταιρίας για να δώσω δύο συναυλίες εκεί. Τα ΜΜΕ έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έδωσα κάποιες συνεντεύξεις. Διαβάζω σήμερα την ερμηνεία και την παρουσίαση μιας εκ των συνεντεύξεων μου. Μένω έκπληκτος με αυτά που διαβάζω και πιστεύω ότι ή έχει γίνει λάθος μετάφραση από τα Τούρκικα στα Ελληνικά, ή τα τούρκικα μέσα παρουσίασαν με λανθασμένο τρόπο τα λεγόμενά μου. Περήφανος είμαι μόνο για την καταγωγή μου που είμαι Έλληνας. Από εκεί και πέρα, έξω από τα πολιτικά παιχνίδια και τις ιστορικές αντιπαλότητες των δύο λαών, οι απλοί άνθρωποι και οι Έλληνες και οι Τούρκοι πραγματικά δεν έχουν να χωρίσουν πια τίποτα. Υπάρχει μεγάλη εκτίμηση και αγάπη των απλών ανθρώπων και από τις δύο πλευρές και είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Όσον αφορά στο θέμα των δηλώσεών μου για τον Κεμάλ, η αλήθεια είναι ότι είπα, πως είμαι περήφανος που κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη και στην ίδια συζήτηση αναφέρθηκε η καταγωγή του Κεμάλ από την Θεσσαλονίκη και προφανώς τοποθετήθηκαν όλα μαζί. Κλείνοντας δεν έχω διάθεση να απολογηθώ σε κανέναν, από εκεί και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματά του. Σας ευχαριστώ όλους. Καλημέρα», αναφέρει στο εκτενές μήνυμά του ο Αντώνης Ρέμος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΠΕ, έχει ως εξής:Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου σχετικά με τον Κεμάλ Μουσταφά Πασά, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής :

Χρόνια τώρα και εμείς, όπως και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και διασκεδάζουμε με τα τραγούδια του και τις «καλλίφωνες» εκτελέσεις του, ενώ με συμπάθεια παρακολουθούμε κατά καιρούς –άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τα όσα λέει ως ειδικός στα τηλεοπτικά σόου στα οποία συμμετέχει και τις κρίσεις που εκφράζει για την ποιότητα των διαγωνιζόμενων φιλόδοξων αοιδών.

Όμως οι «παράφωνες» όσο και ανιστόρητες πρόσφατες δηλώσεις τού εν λόγω τραγουδιστή που έγιναν θέλουμε να πιστεύουμε λόγω άγνοιας από μέρους του των πραγματικών ιστορικών γεγονότων της περιόδου 1914 -1922 και τα όσα τραγικά υπέστησαν Αρμένιοι, Ασσύριοι και Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας από τους Νεότουρκους αρχικά και τους κεμαλιστές στη συνέχεια, και είχαν σαν αποτέλεσμα τη σφαγή 2.000.000 και πλέον αθώων θυμάτων και την προσφυγοποίηση άλλων τόσων ανθρώπων που χωρίς τη θέλησή τους εγκατέλειψαν αγαπημένους τόπους όπου έζησαν ειρηνικά για 2.000 χρόνια και ό,τι δημιούργησαν οι πρόγονοί τους αποτελούν ύβρη και έλλειψη σεβασμού στη μνήμη των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να ενισχύσουν με τον καλύτερο τρόπο το αίτημά μας που χρόνια τώρα καταθέτουμε στο υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες επιτροπές,
για να συμπεριληφθεί η ιστορία του μικρασιατικού και του παρευξείνιου ελληνισμού ολοκληρωμένα στα εγχειρίδια όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης,
και δυστυχώς οι αρμόδιοι υπουργοί αρνούνται να υλοποιήσουν.

Τον κ. Ρέμο τον προσκαλούμε στα γραφεία μας για να τον ενημερώσουμε σχετικά για την προσωπικότητα του Κεμάλ Μουσταφά και τα όσα με εντολή του συντελέστηκαν
σε βάρος των συμπατριωτών μας στα χωριά και τις πόλεις του ιστορικού Πόντου, να του εγχειρίσουμε σειρά ελληνικών και ξένων σχετικών βιβλίων και να του προτείνουμε όταν τα μελετήσει και κατανοήσει το μεγάλο λάθος που έκανε με τις ατυχείς δηλώσεις του, αντί συγνώμης να οργανώσουμε συναυλία με τη συμμετοχή και άλλων καλλιτεχνών στη μνήμη των χιλιάδων νεκρών συμπατριωτών μας, τα έσοδα της οποίας θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση έκδοσης σχετικών με την ποντιακή Γενοκτονία.

Για το Γρ. Τύπου του ΠΑΣΠΕ,
Στέφανος Τανιμανίδης


Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων έχει ως εξής:


Με την συμπλήρωση σχεδόν ενός χρόνου από τις ιταμές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, τον οποίο εξακολουθεί να διατηρεί στην θέση του ο Έλληνας Πρωθυπουργός, έρχεται άλλο ένα προβεβλημένο πρόσωπο της ελληνικής δημόσιας ζωής να επιχειρήσει την παραχάραξη της καταγεγραμμένης και αποδεδειγμένης ιστορικής αλήθειας, προσβάλλοντας παράλληλα την μνήμη των αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Δυστυχώς, οι δηλώσεις του κυρίου Ρέμου στην τουρκική Hurriyet συνιστούν άλλο ένα ατόπημα, στον βωμό λίγων λεπτών περαιτέρω δημοσιότητας και προβολής, στην λογική της δημιουργίας φιλικών σχέσεων, που δεν βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό ή σε μια κοινώς αποδεκτή αλήθεια και πραγματικότητα, αλλά έχουν ως μοναδικό αυτοσκοπό την εμπορική αξιοποίηση μιας ψευδεπίγραφης και ανειλικρινούς “κατανόησης”.

Ο κύριος Ρέμος έχει κάθε δικαίωμα να μιλά για τον εαυτό του και να εκφράζεται όπως επιθυμεί, για οποιοδήποτε θέμα τον απασχολεί ή θέλει να δείχνει πως τον ενδιαφέρει. Επίσης, μπορεί να εξασκήσει το αναφαίρετο δικαίωμα στον αυτοεξευτελισμό, αποκαλώντας “Ατατούρκ” τον Μουσταφά Κεμάλ ή ακόμη και προσδίδοντάς του ηγετικές ιδιότητες, οι οποίες ωχριούν μπροστά στα φρικτά και αποτρόπαια εγκλήματα, που εμπνεύστηκε και διέταξε ο συγκεκριμένος σφαγέας, ένας από τους μεγαλύτερους κατά συρροή δολοφόνους της Παγκόσμιας Ιστορίας.

Τέτοιες δηλώσεις προσβάλλουν και την ίδια την καταγωγή αυτού που τις ξεστόμισε και δεν είναι δυνατόν να υποκαθιστούν την δεδηλωμένη πεποίθηση οργανωμένων κοινωνιών, ιδίως όταν αυτές αποτελούνται από Έλληνες προσφυγικής καταγωγής.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων επαναλαμβάνει την πάγια άποψή της:

Οι προσωπικές απόψεις ασφαλώς και μπορούν να είναι ανεκτές, ακόμη και όταν είναι ακατανόητες, ακόμη και όταν είναι προϊόν καπηλείας της δημοσιότητας, που απολαμβάνουν κάποιοι, χάρη σε οποιοδήποτε αξίωμα ή οποιαδήποτε ιδιότητά τους.

Όμως, δεν μπορούμε να ανεχθούμε να υποτιμάται η νοημοσύνη μας, να θίγεται η τιμή μας, πολύ περισσότερο, δεν μπορούμε να ανεχθούμε να προσβάλλεται η μνήμη των αδικοχαμένων προγόνων μας. Είμαστε σίγουροι ότι ο κύριος θα καταλάβει σύντομα και επακριβώς το ολίσθημά του και θα φροντίσει να μάθει ή να θυμηθεί και να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια, με δημόσια τοποθέτησή του. Μέχρι τότε, θα τον θεωρούμε ανεπιθύμητο σε οποιαδήποτε δράση και πρωτοβουλία της Π.Ο.Π.Σ, όπως και κάθε άλλο πρόσωπο που τολμά να παραχαράσσει με τόσο ιταμό τρόπο την ιστορική αλήθεια".
σχόλια αναγνωστών


http://www.protothema.gr/greece/article/613091/sumvoulio-podiakou-politismou-gia-remo-anistorites-kai-parafones-oi-diloseis-tou/

« Προηγουμενη
Επομενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου