Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΑΝΤΕ Γ@ΜΗΣΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ» Ο ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΑ Π@Π@ΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Μετά από την λεκτική επίθεση στον Μπαράκ Ομπάμα, ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε «ξαναχτυπά» βάζοντας στο στόχαστρο την ΕΕ Σφοδρή επίθεση εναντ...


Μετά από την λεκτική επίθεση στον Μπαράκ Ομπάμα, ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε «ξαναχτυπά» βάζοντας στο στόχαστρο την ΕΕ

Σφοδρή επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε την Τρίτη ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο αμφιλεγόμενος πρόεδρος των Φιλιππινών που δέχεται έντονες επικρίσεις το τελευταίο διάστημα λόγω του αιματηρού - και αδιάκριτου - πολέμου που έχει κηρύξει κατά των ναρκωτικών, ο οποίος έχει οδηγήσει στον θάνατο εκατοντάδες πολίτες της χώρας του.

Την περασμένη εβδομάδα, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασαν ανησυχία για τον «απίστευτα υψηλό αριθμό νεκρών κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων της αστυνομίας των Φιλιππίνων, στο πλαίσιο της κλιμακούμενης κρατικής εκστρατείας κατά του εγκλήματος και των ναρκωτικών».

Με επίσημη ανακοίνωσή τους, οι ευρωβουλευτές κάλεσαν την κυβέρνηση των Φιλιππίνων να δώσει ένα τέλος στις εξωδικαστικές εκτελέσεις και δολοφονίες, και να εκκινήσει μια έρευνα για τους πολυάριθμους θανάτους που έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα οι αρχές της χώρας. Επιπλέον, προέτρεψαν τον Ντουτέρτε να υιοθετήσει συγκεκριμένα μέτρα και προγράμματα για την καταπολέμηση των ναρκωτικών που να συμμορφώνονται με τις διεθνείς κανονισμούς και τις πολιτικές για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η απάντηση του Ντουτέρτε ήταν... σύντομη αλλά χαρακτηριστική του χαρακτήρα του. «Διάβασα την καταδίκη της ΕΕ εις βάρος μου. Αυτό που έχω να τους πω είναι, "άντε γαμ...θείτε. Προσπαθείτε απλώς να εξιλεωθείτε για τις δικές σας αμαρτίες"», φέρεται να είπε ο αθυρόστομος πολιτικός σε ανώτερους αξιωματούχους στο Νταβάο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Ο Φιλιππινέζος πρόεδρος αποκάλεσε «υποκριτές» τα ευρωπαϊκά κράτη για την «επίθεση» που εξαπέλυσαν εναντίον τους, υπενθυμίζοντας ότι όλες αυτές οι χώρες έχουν «ματωμένο παρελθόν». «Τώρα η ΕΕ έχει το θράσος να καταδικάζει εμένα. Θα το επαναλάβω, άντε και γαμ...θείτε».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Ντουτέρτε είχε αποκαλέσει τον Μπαράκ Ομπάμα «πουτ...νας γιο» όταν πληροφορήθηκε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να τον επικρίνει δημόσια για τον αιματηρό «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» του, ο οποίος έχει προκαλέσει 2.400 θανάτους μέσα σε μόλις δύο μήνες!



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.