Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΑΪ! ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΑ

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη στο Καλαί της βόρειας Γαλλίας όταν εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες επιχείρησαν να κατευθ...




Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη στο Καλαί της βόρειας Γαλλίας όταν εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες επιχείρησαν να κατευθυνθούν προς το λιμάνι μέσω της περιφερειακής οδού, με στόχο να καταφέρουν να πάνε στη Βρετανία.

Η γαλλική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να τους εμποδίσει να φτάσουν στο λιμάνι με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σφοδρές συγκρούσεις, κοντά στο σημείο όπου χτίζεται ένα τείχος, με την χρηματοδότηση της Βρετανίας, για να σφραγίσει τον δρόμο στον οποίο οι μετανάστες συχνά κατευθύνονται στην προσπάθειά τους να επιβιβαστούν σε φορτηγά που κατευθύνονται προς τη Βρετανία.

Η διμερής συμφωνία που υπογράφηκε το 2003 μεταξύ Βρετανίας και Γαλλίας επιτρέπει σε Βρετανούς αξιωματούχους να ελέγχουν τα διαβατήρια των μεταναστών ενώ βρίσκονται σε γαλλικό έδαφος και το αντίστροφο.

Με τον τρόπο αυτό, τα σύνορα της Βρετανίας με τη Γαλλία «τοποθετούνται» σε γαλλικό έδαφος και έτσι οι μετανάστες οι οποίοι επιχειρούν να φτάσουν στη Βρετανία υποχρεώνονται να συγκεντρώνονται σε καταυλισμούς στο Καλαί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.