Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ! ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ 389 ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ - ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σε κατάσταση συναγερμού οι αρχές στην Ινδονησία μετά την έκρηξη ηφαιστείου. Αγνοούνται 389 τουρίστες ενώ έχουν απομακρυνθεί πάνω από 1...


Σε κατάσταση συναγερμού οι αρχές στην Ινδονησία μετά την έκρηξη ηφαιστείου. Αγνοούνται 389 τουρίστες ενώ έχουν απομακρυνθεί πάνω από 1.000 τουρίστες από την περιοχή.
Το ηφαίστειο Mount Barujari εξερράγη το απόγευμα της Τρίτης, με την τέφρα να σηκώνεται στα 6.560 πόδια. Ο κρατήρας είναι επίσης γνωστός ως "Child of Rinjani", καθώς βρίσκεται στην καλντέρα του πιο γνωστού Mt. Rinjani. 
Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Disaster Mitigation Sutopo Purwo Nugroho σημείωσε πως ελπίζουν να εντοπίσουν τους τουρίστες και να τους απομακρύνουν με ασφάλεια.

Οι τουρίστες ήταν γνωστό από την Κυριακή πως θα ανέβουν το βουνό, ξεκινώντας από το Sembalun, που βρίσκεται σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τον κρατήρα. Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι βρίσκονται στα μονοπάτια, καθώς για την ολοκλήρωση της διαδρομής γύρω από το βουνό απαιτούνται περίπου τρεις μέρες.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περίπου 120 τουρίστες που κατεβαίνουν το βουνό, με τον Nugroho να ανεβάζει στο Twitter φωτογραφία τουριστών που έχουν ήδη κατέβει με ασφάλεια. Δεν έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής αναφορές για τραυματισμούς από την έκρηξη του ηφαιστείου.

Λόγω του περιστατικού σταμάτησαν οι πτήσεις για αρκετές ώρες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ngurah Rai στο Μπαλί και στο αεροδρόμιο Selaparang στο Mataram. Τα κοντινά αγροκτήματα και τα δέντρα καλύφθηκαν από ένα λεπτό στρώμα τέφρας, αλλά όπως ανέφερε ο Nugroho οι κοντινές πόλεις και τα χωριά δεν διατρέχουν κίνδυνο.


Το Rinjani είναι ένα από τα 130 περίπου ενεργά ηφαίστεια στην Ινδονησία, με την περιοχή να είναι επιρρεπής σε εκρήξεις και τους σεισμούς λόγω της θέσης του στο "Δαχτυλίδι της Φωτιάς" του Ειρηνικού.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.