Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΞΙΟΣ...!!! Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΤΥΛΙΓΑΔΑΣ ΤΗΣ 32ΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΜΑΣ...

Η ισχύς του ελικοπτέρου έπεσε. Οι πιλότοι προσπάθησαν μάταια να το επαναφέρουν. Αναγκαστικά, πήγαν για προσθαλάσσωση. Το ελικόπτερο &...


Η ισχύς του ελικοπτέρου έπεσε. Οι πιλότοι προσπάθησαν μάταια να το επαναφέρουν. Αναγκαστικά, πήγαν για προσθαλάσσωση. Το ελικόπτερο "έκατσε" λίγα μόλις μέτρα από την ακτή όπου βρίσκονταν στελέχη των ειδικών δυνάμεων που λάμβαναν μέρος στην άσκηση ΣΑΡΙΣΑ 2016.

Οι καταδρομείς παρακολουθούσαν άναυδοι από την ακτή την τρελή πορεία του ελικοπτέρου μέχρι τη στιγμή που το είδαν να πέφτει. Οι χτύποι της καρδιά τους ανέβηκαν. Δεν στάθηκαν άπραγοι.

Όπως μπορούσε ο καθένας βουτούσε για να σώσει τους πιλότους που έπεσαν μπροστά στα μάτια τους. Η αντίδρασή τους ήταν άμεση. Δεν έπρεπε να χαθεί πολύτιμος χρόνος και το γνώριζαν πολύ καλά.

Με τα πλωτά τους μέσα, αλλά και κολυμπώντας με τα χέρια τους έφτασαν άμεσα στο ελικόπτερο.

Η φιγούρα που ξεχώρισε σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr ήταν ο συνταγματάρχης της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Σαράντης Τυλιγαδάς που έφθασε άμεσα κοντά τους δυο πιλότους, μαζί με την ομάδα του. Οι αφηγήσεις των αυτοπτών μαρτύρων, κάνουν λόγο για ηρωϊκή προσπάθεια. που έσωσε τη ζωή των πιλότων.

Φθάνοντας στο ελικόπτερο διαπίστωσαν ότι ο υπολοχαγός είχε κάποια κατάγματα αλλά είχε ήδη βγει, ενώ ο ταγματάρχης χρειάστηκε τη βοήθειά τους για να εγκαταλείψει το ελικόπτερο, καθώς όλα έδειχναν ότι είχε μπει νερό στους πνεύμονές του.

Οι καταδρομείς που είναι άριστα εκπαιδευμένοι για να προσφέρουν ακόμα και πρώτες βοήθειες εάν χρειαστεί, έπεσαν κυριολεκτικά πάνω του, μέσα στη βάρμα μέχρι να τον μεταφέρουν στη στεριά. Οι πρώτες βοήθειες που του προσέφεραν του έσωσαν κυριολεκτικά τη ζωή. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στπ 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο υπολοχαγός συγκυβερνήτης γλίτωσε με κάποια κατάγματα στη μύτη, ενώ και ο ταγματάρχης κυβερνήτης φαίνεται ότι πηγαίνει καλά, αν και νοσηλεύεται στην εντατική.

Η άσκηση ΣΑΡΙΣΑ πάντως, όπως πληροφορούμαστε από το ΓΕΣ θα συνεχιστεί κανονικά. onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.