Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ...!!! ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ Η 1Η ΣΤΡΑΤΙΑ... ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΑ «ΣΑΡΙΣΑ 2016» Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...!!!

Μετά απο αρκετά χρόνια θα διεξαχθεί η Εθνική Διακλαδική Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας «ΣΑΡΙΣΑ 2016» υπό τον συντονισμό της 1ης Στρατιάς, με τ...

img_28222

Μετά απο αρκετά χρόνια θα διεξαχθεί η Εθνική Διακλαδική Άσκηση Μεγάλης Κλίμακας «ΣΑΡΙΣΑ 2016» υπό τον συντονισμό της 1ης Στρατιάς, με τη συμμετοχή μονάδων και των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τμήματος των Ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ.


Η Άσκηση που το Σενάριο της έχει πια προσαρμοστεί στα νέα Ελληνικά Δεδομένα και αντιμετωπίζει την Εχθρική Επέλαση σε δύο Φάσεις , προβλέπεται δε και Απόβαση Ειδικών Δυνάμεων και των Πεζοναυτών σε Ακτή της Μακεδονίας !


Η Απόβαση θα εκτελεστεί και με Ταχύπλοα Σκάφη του ΠΝ σε ακτή της Μακεδονίας ,αλλά και τελική Επίθεση σε προγεφύρωμα στον Ορεινό όγκο σε Εχθρικά Τμήματα που εγκαταστάθηκαν και οργανώθηκαν σε Οχυρά Τοποθεσία!


Η Επίθεση των Ελληνικών Δυνάμεων θα γίνει με Συντονισμό και των Τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων με αιχμή του δόρατος τα Ελικόπτερα της Α.Σ ,τις Ειδικές Δυνάμεις και τα Τεθωρακισμένα του Στρατού Ξηράς και Αερομεταφερόμενα Τμήματα της 71ης !




Η άσκηση η οποία θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή Λαγκαδά-Σκεπαστού-Σοχού-Σταυρού-Σκεπαστού, έχει ως βασικούς αντικειμενικούς σκοπούς την εξάσκηση στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, την εφαρμογή διαδικασιών, την ενάσκηση διοίκησης και ελέγχου, την δοκιμή και αξιολόγηση οπλικών συστημάτων καθώς και την συνεργασία με συμμαχικές δυνάμεις.



Τη Σημασία που δείχνει η Ιεραρχία του Στρατεύματος στην ΤΑΜΣ «ΣΑΡΙΖΑ 2016» είναι φανερή …Ήταν το μοναδικό θέμα που ο Αρχηγός του ΓΕΣ έκανε σε Ειδική Σύσκεψη στο Γ΄ΣΣ/NRDC-GR για την (ΤΑΜΣ ΣΑΡΙΣΑ -2016)!

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου που έχει οριστεί ως Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών και ΜΜΕ θα λάβει χώρα η τελική φάση της άσκησης στην παραλία «ΒΡΑΣΝΩΝ» και στο Πεδίο Βολής & Ασκήσεων «ΑΣΚΟΥ-ΠΡΟΦΗΤΗ».

Οι φώτο απο την εκτέλεση της Άσκησης το 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.