Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Η ΑΓΙΑΣΟΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ... ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΠΗΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ...!!!

Ο αναβρασμός στο κεφαλοχώρι ήταν γνωστός εδώ και μήνες, έγινε αντιληπτός από όλους, ειδικά τις τελευταίες ημέρες όπου δημοσιεύτηκε το σχ...


Ο αναβρασμός στο κεφαλοχώρι ήταν γνωστός εδώ και μήνες, έγινε αντιληπτός από όλους, ειδικά τις τελευταίες ημέρες όπου δημοσιεύτηκε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση της αστυνομικής δύναμης στη Λέσβο, με πρόβλεψη για κατάργηση του Α.Τ. Αγιάσου, και έφερε προχθές και μια μεγαλειώδη λαϊκή συνέλευση στο δημοτικό κατάστημα.

Την τελευταία συγκάλεσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανώλης Αρμενάκας, σε συνεργασία με τον εντεταλμένο σύμβουλο της περιοχής Προκόπη Τσαμπλάκο και το τοπικό συμβούλιο της Αγιάσου, και σ’ αυτήν παρέστησαν όλοι οι βουλευτές του νομού, πολλοί εκπρόσωποι της αστυνομίας και γενικά φορέων του νησιού αλλά και εκατοντάδες κάτοικοι.

Τα επιχειρήματα περί της αναγκαιότητας διατήρησης του Α.Τ., που είναι ακλόνητα και έχουν αναλυθεί, συζητήθηκαν για μια ακόμη φορά, ενώ αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος εκ μέρους της συνέλευσης και η αποστολή αντιπροσωπείας αποτελούμενη από την τοπική ηγεσία και τους βουλευτές στην Αθήνα για συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αυτό που ακούστηκε ξανά και ξανά στη συνέλευση είναι πως το περίφημο σχέδιο αποτελεί «απόλυτο παραλογισμό» εκ μέρους της πολιτείας, ενώ δεν έλειψαν και οι δραματικοί τόνοι, ειδικά για τις περιπτώσεις των θρασύτατων διαρρήξεων στα σπίτια, με απειλές των κατοίκων ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους…

Το κάλεσμα για τη λαϊκή συνέλευση στο δημαρχείο της Αγιάσου έγινε έπειτα από αστραπιαίες ενέργειες του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Προκόπη Τσαμπλάκου και του τοπικού συμβουλίου του χωριού, που ήρθαν σε επαφή με όλους τους βουλευτές, και με την πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Μανώλη Αρμενάκα.


Οι παρόντες

Το παρών στη συνέλευση έδωσαν και οι τρεις βουλευτές του νομού Γιώργος Πάλλης,Χαράλαμπος Αθανασίου και Σταύρος Τάσσος αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης ΘεόδωροςΒαλσαμίδης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης, φυσικά ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αγιάσου Μιχάλης Ευαγγελινός, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και αρκετοί αστυνομικοί, με πιο χαρακτηριστική παρουσία εκείνη του προέδρου των αστυνομικών υπαλλήλων Δημήτρη Αλεξίου.


«Παραλογισμός…»

Το γενικό σχόλιο που έβαλε τη συνέλευση στο… θέμα ήταν καταρχάς πως είναι αδιανόητο εκ μέρους της πολιτείας, στο πλαίσιο των περικοπών που κάνει για την εξοικονόμηση πόρων, να επιλέγει να καταργήσει σε όλο το βόρειο Αιγαίο μόνο το Α.Τ. της Αγιάσου, το τμήμα μιας περιοχής με τη μεγαλύτερη παραβατικότητα διαχρονικά στη Λέσβο, η οποία μάλιστα εκπέμπει «SOS» τον τελευταίο χρόνο από τις συνεχείς διαρρήξεις σε σπίτια, που έχουν βάλει στόχο παλαιά αντικείμενα αξίας που διατηρούν οι κάτοικοι.

Παράλληλα, αναπτύχθηκαν όλα τα επιχειρήματα που συνηγορούν πως θα ήταν εγκληματικό να φύγει η αστυνομική δύναμη από την περιοχή λόγω της βεβαιωμένης έντονης δραστηριότητας διακίνησης χασίς, των συχνών μεταμεσονύκτιων συμπλοκών και των καθημερινών κλοπών, αλλά και άλλα όπως:

- Η Αγιάσος έχει το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό προσκύνημα της Λέσβου, με μεγάλη προσέλευση προσκυνητών καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με κορύφωση το Δεκαπενταύγουστο.

- Φιλοξενεί το Ίδρυμα «Θεομήτωρ», το οποίο διαθέτει τρεις (3) κτηριακές εγκαταστάσεις και στο οποίο διαβιούν 100 περίπου συνάνθρωποί μας.

Οι παριστάμενοι, αιρετοί αλλά και κάτοικοι του χωριού, μετά από διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ομόφωνα υπέγραψαν ψήφισμα, στο οποίο ξεχωρίζει ως απόφαση ο άμεσος προγραμματισμός συνάντησης ειδικής αντιπροσωπείας της τοπικής ηγεσίας με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα.


Το ψήφισμα των Αγιασωτών


«1. Η κατάργηση του Α.Τ. κρίνεται άστοχη, πολύ περισσότερο δε σε μία περίοδο όπου η περιοχή παρουσιάζει αύξηση της εγκληματικότητας (πληθώρα υποθέσεων ναρκωτικών, κλοπών, συμπλοκών κ.λπ.), με συνέπεια να έχει καλλιεργηθεί αίσθημα ανασφάλειας σε όλους τους κατοίκους. Επίσης, τα λειτουργικά έξοδα είναι μηδαμινά (το μηναίο μίσθωμα ανέρχεται στο ποσό των 70€, διότι στεγάζεται σε οίκημα της Εκκλησίας).

Σημειώνεται ότι η Αγιάσος είναι η τρίτη σε πληθυσμό κωμόπολη της Λέσβου, με πληθυσμό περίπου 2.500 κατοίκους. Υπάρχει το Προσκύνημα της Παναγίας με χιλιάδες προσκυνητές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, απ’ όλη τη χώρα, όπου υπάρχουν κειμήλια μεγάλης ιστορικής και οικονομικής αξίας. Επίσης, στην Αγιάσο λειτουργεί ανελλιπώς από το 1894 το ιστορικό Αναγνωστήριο, που διαχρονικά προάγει τον πολιτισμό της Λέσβου.

2. Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους ως άνω βουλευτές, το Δήμαρχο Λέσβου, τον Αντιδήμαρχο Αγιάσου, την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας να επισκεφθεί τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να του παραδώσει το παρόν Ψήφισμα και να εκθέσει το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής». emprosnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.