Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

SOS! ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ! ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ - 10 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τις κατοικίες τους, παρ' ότι δεν έχει δοθεί επίσημη εντολή από την Πυροσβεστική - Τεράστια οικολογική κα...



Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τις κατοικίες τους, παρ' ότι δεν έχει δοθεί επίσημη εντολή από την Πυροσβεστική - Τεράστια οικολογική καταστροφή - «Ισχυρός εχθρός» οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή

Μάχη με τους ισχυρούς ανέμους και τον χρόνο δίνουν δεκάδες πυροσβέστες στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, όπου η μεγάλη φωτιά μαίνεται για δεύτερη μέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι εκκενώνουν τους κοντινούς οικισμούς, καθώς φοβούνται ότι το πύρινο μέτωπο θα μεταφερθεί κοντά στα σπίτια τους. Ωστόσο, οι επίσημες αρχές και δη η πυροσβεστική δεν έχουν δώσει εντολή για εκκένωση οικισμών, παραδέχονται ωστόσο ότι ακόμα δεν έχει τεθεί σε έλεγχο και ότι η προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίζεται.

Το πύρινο μέτωπο ξεπερνάει τα 12-15 χιλιόμετρα και υπάρχουν εκτιμήσεις για 20.000 καμένα στρέμματα δάσους. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, «βρέχει» στάχτη και αποκαΐδια σε τεράστια απόσταση από την εστία της πυρκαγιάς, φτάνοντας μέχρι τους οικισμούς της Στερεάς Ελλάδας, στο νομό Φθιώτιδας.




Βιάστηκε να... θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο ο υπουργός


Παρά το γεγονός ότι η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται αμείωτη, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται από νωρίς το πρωί στην Εύβοια, δήλωσε το πρωί της Κυριακής στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η «φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης και εντός της ημέρας θα έχουν σβηστεί και τα τελευταία μέτωπα».

Οι δηλώσεις αυτές ωστόσο δεν δείχνουν να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την πυροσβεστική υπηρεσία που κάνει λόγο για ενίσχυση των δυνάμεων στην περιοχή λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. «Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε θύματα» ανέφερε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για αποζημιώσεις στους παραγωγούς ρητίνης που μέχρι τώρα δούλευαν στην περιοχή.



Οι προσπάθειες των πυροσβεστών έχουν επικεντρωθεί στον περιορισμό της φωτιάς μακριά από τον οικισμό της Λίμνης και οπωσδήποτε πριν νυχτώσει, καθώς τότε θα σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί τις πτήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να αποτρέψουν την επέκτασή της. Την μάχη με τις φλόγες, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, δίνουν 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ είναι τεράστια η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 44 άτομα πεζοπόρο, και 30 στρατιώτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν σπεύσει στη Βόρεια Εύβοια για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη, δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.

Με εντολή της κεντρικής διοίκησης, δυνάμεις έχουν καταφτάσει και από τη Μακεδονία. Πιο συγκεκριμένα ενισχύθηκαν με 10 οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία και 10 άτομα πεζοπόρο από τη Δυτική Μακεδονία.



ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.