Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΣΠΑΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΑΓΑΛΜΑ... ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ: ΤΟ ΣΚΙΑΧΤΡΟ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟ ΔΕΝ ΧΑΛΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ;

Είναι απίστευτος ο ραγιαδισμός που βασιλεύει ΚΑΙ στην Κύπρο. Ως γνωστόν, εδώ και 18 χρόνια (1998) ο Νότης Σφακιανάκης έχει πληρώσει ...



Είναι απίστευτος ο ραγιαδισμός που βασιλεύει ΚΑΙ στην Κύπρο. Ως γνωστόν, εδώ και 18 χρόνια (1998) ο Νότης Σφακιανάκης έχει πληρώσει εξ ιδίων για να κατασκευαστεί το άγαλμα του ήρωα Σολωμού Σολωμού και να στηθεί στο οδόφραγμα της Δερύνειας, όπου εκτελέστηκε από τους Τούρκους ο Σολωμού στις 14 Αυγούστου 1996, προσπαθώντας να κατεβάσει την σημαία του Ψευδοκράτους. Πέντε Κυπριακές κυβερνήσεις επί 18 χρόνια αρνούνται να στήσουν το Μνημείο του Σολωμού για να μη κακοκαρδίσουν την Τουρκία. Το 2008, ο Δήμαρχος του Παραλιμνίου  προσφέρθηκε να στήσει αυτός τον ανδριάντα του Σολωμού σε κεντρική πλατεία της πόλεως, αλλά ο τότε Πρόεδρος της Κύπρου, μπολσεβίκος Δημήτρης Χριστόφιας ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ με προσωπική παρέμβαση.

Πριν λίγες μέρες, επανέφερε το θέμα στην δημοσιότητα ο βουλευτής Αμμοχώστου του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Νότη Σφακιανάκη και τον γλύπτη του Μνημείου και έκπληκτος πληροφορήθηκε ότι ο ανδριάντας του Σολωμού Σολωμού σαπίζει σε κάποια αποθήκη στην Αθήνα, αφού υπάρχει απαγορευτικό από το Κυπριακό Κράτος να έρθει στην Κύπρο, για να μη το μάθουν οι Τούρκοι και μάς κάνουν «ντά-ντά»!..

ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ: ΤΟ ΣΚΙΑΧΤΡΟ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΣΤΟΝ ΠΕΝΤΑΔΑΚΤΥΛΟ ΔΕΝ ΧΑΛΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ;

Η αποκάλυψη του βουλευτή του ΕΛΑΜ δημιούργησε θέμα στην Κύπρο και ο πατέρας του ήρωα, κ. Σπύρος Σολωμού, βγήκε στις 13 Ιουλίου στο κανάλι «Mega» της Κύπρου και κατήγγειλε την δειλία που διακατέχει ΟΛΟΥΣ τους πολιτικάντηδες του Νησιού της Αφροδίτης. Μεταφέρουμε επί λέξει τα λόγια του…

ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ: «Έχω ακούσει ότι το Μνημείο του Σολωμού Σολωμού θα προκαλέσει και θα ταράξει το καλό κλίμα των συνομιλιών. Μήπως το ΣΚΙΑΧΤΡΟ του Αττίλα στον Πενταδάκτυλο, δεν προκαλεί, δεν χαλεί αυτό το κλίμα των συνομιλιών; Τι είναι αυτή η κοροϊδία, δηλαδή; Γιατί μας κοροϊδεύουν;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Κύριε Σολωμού, ισχύει ότι έχουν υπάρξει αντιδράσεις για την τοποθέτηση του αγάλματος ακόμη και μακρυά από το οδόφραγμα της Δερύνειας, στις ελεύθερες περιοχές;»
ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ: «Εγώ εκείνο το οποίο γνωρίζω είναι ότι ο αείμνηστος Ανδρέας Πούγιουρος, δήμαρχος Αμμοχώστου, έδωσε την συγκατάθεσή του στον κ. Σφακιανάκη να κάμει το Μνημείον και να τοποθετηθεί εκεί που είναι το Πολιτιστικόν Κέντρον Αμμοχώστου. Και του το απαγόρευσαν. Ήμουν παρών. Τι προκαλεί, δηλαδή; Μόνον τα ψέμματα προκαλούσιν. Εγώ εκείνο το οποίον αντιλαμβάνομαι είναι ότι με την μνημειώδη πορεία των μοτοσυκλετιστών, η οποία αναβιώθηκε σήμερα, φαίνεται ότι ο σπόρος τον οποίον έσπειραν ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού ανδρώθηκε και μεγαλώνει, εξαπλώνεται και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον Αγώνα για την ελευθερίας της Πατρίδας μας και την Επανένωση. Αυτό έχω να πώ, τίποτε άλλο. Εμάς το πρόβλημά μας είναι η Εισβολή και η Κατοχή, αυτό είναι το πρόβλημά μας»

«ΗΤΑΝ ΤΡΕΛΟΣ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΑΓΥΡΤΕΣ» ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ…


ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι ο αποδεδειγμένα Ελληνόψυχος Νότης Σφακιανάκης ξεκίνησε την πρόσφατη (8 Ιουλίου 2016) μεγαλειώδη Συναυλία του στην Κύπρο με το τραγούδι «Τρελό αδέλφι μου» για τον Ήρωα Σολωμό Σολωμού, που έχει βγάλει από το 2009 (σε στίχους Χρήστου Κρετσόβαλη και μουσική Βασίλη Δήμα) και αποθεώθηκε. Ενώ ο Νότης ερμήνευε τον ύμνο στον Ήρωα, προβαλλόταν σε γιγαντιαία οθόνη επί σκηνής το βίντεο με την εκτέλεσή του από τους Μογγόλους, οι χιλιάδες Κύπριοι που παρακολουθούσαν την Συναυλία φώναζαν πατριωτικά συνθήματα και οι στιγμές ήταν πραγματικά μοναδικές.
Με αφορμή τα 20 χρόνια από την θυσία του Σολωμού που θα γιορτάσουμε στις 14 Αυγούστου, ο «Στόχος» θυμίζει τους στίχους του υπέροχου αυτού τραγουδιού του Νότη Σφακιανάκη, που συνεγείρει κάθε πραγματικό Έλληνα, όπου κι αν το ακούσει:

«Ήταν τρελός, γι’ αυτό και τού πρεπε η δόξα,
κι αυτοί τον πρόδωσαν με θάνατου φιλί .
Ενός τρελού πάντα μπροστά τραβάει η λόξα,
για να φοβούνται και να κρύβονται οι δειλοί.
Ήταν τρελός, γι’ αυτό τον ξέχασαν οι αγύρτες,
σαν το τσιγάρο του στα χείλη η ζωή.
Από τι φτιάχνονται των προδοτών οι φύτρες,
και δεν τιμούνε όσους έχουνε φωνή;…

(ΡΕΦΡΑΙΝ): Τρελό αδέλφι μου, έγινες ντέρτι μου,
σ’ ένα τραγούδι πόσο θάρρος να στριμώξω;
Γίνε σημαία μου κι έλα παρέα μου,
αυτούς στον σβέρκο μου που κάθισαν να διώξω.
Στα μαύρα χόρευε με δοξαριές θανάτου,
ούτε τον ένοιαζε που φεύγει και μαγκιά του.

Ήταν τρελός κι αυτοί χαράμισαν μια σφαίρα,
γιατί οι δειλοί πάντα τους άοπλους χτυπούν.
Μα, αυτός αθάνατος γυρίζει στον αγέρα
κι αυτοί οι αθάνατοι δεΝ φεύγουν, πάντα ζουν!..

Τρελό αδέλφι μου, έγινες ντέρτι μου,
σ’ ένα τραγούδι πόσο θάρρος να στριμώξω;
Γίνε σημαία μου κι έλα παρέα μου,
αυτούς στον σβέρκο μου που κάθισαν να διώξω.
Στα μαύρα χόρευε με δοξαριές θανάτου,
ούτε τον ένοιαζε που φεύγει και μαγκιά του.»

Θ.Χ. - Εφημερίδα "Στόχος"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.