Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»!!! ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΔΕΣΠΟΤΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ...

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με κάθε μεγαλοπρέπεια η Κομοτηνή τίμησε την πολιούχο και προστάτιδα της, Οσιοπαρθενομάρτυς Παρασκευή. Εκατο...

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με κάθε μεγαλοπρέπεια η Κομοτηνή τίμησε την πολιούχο και προστάτιδα της, Οσιοπαρθενομάρτυς Παρασκευή.

Εκατοντάδες ευλαβείς πιστοί συμμετείχαν στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλεως για να τιμήσουν την Αγία και προστάτιδα τους και να προσκυνήσουν την Ιερή θαυματουργό Εικόνα της.

Παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, ως εκπροσώπου της Κυβερνήσεως, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιου Παυλίδη και όλων των εκπροσώπων των Αρχών του νομού Ροδόπης, τελέστηκε αρτοκλασία και μεγάλη λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Αγίας συνοδεία της Φιλαρμονικής και αγήματος στρατιωτών της 29ης Ταξιαρχίας και πλήθος κόσμου στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως.

"Να μεταφέρετε στο Υπουργικό Συμβούλιο το φρόνημα των Θρακιωτών και ότι εμείς θα ζούμε εδώ με την ελληνορθόδοξη παράδοση" είπε ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων απευθυνόμενος στον εκπροσώπο της Κυβερνήσεως ενώ στο κήρυγμα του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μαρτύριο της Αγίας, το οποίο υπέμεινε με καρτερία και αγάπη για να ενωθεί με τον Θεό.

"Γνωρίζουμε τον εαυτό μας; Μην βιαστείτε να απαντήσετε. Γνωρίζουμε σίγουρα τα θέλω του εγωισμού μας αλλά τον εαυτό μας τον γνωρίζουμε; Η ψυχή μας διψά για την αλήθεια και το φως. Το φως που από τη μία αναζητούμε και από την άλλη το φοβόμαστε για να μην ξεγυμνωθούμε στον ίδιο μας τον εαυτό (!)" είπε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος και προέτρεψε το πυκνό εκκλησίασμα να ζει ενωμένο και αγαπημένο, αφήνοντας στην άκρη διαφορές και μικρότητες, να ζει με τον Χριστό στις καρδιές μας και να προβάλλουμε τα πρότυπα των Αγίων που ενώθηκαν με τον Θεό αψηφώντας κάθε κίνδυνο και δυσκολία, όπως έκανε η Οσία Παρασκευή, ευχόμενος η Πολιούχος να σκέπει και να προστατεύει τους πιστούς της Κομοτηνής.

Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.