Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ Ο ΣΥΡΙΟΣ «ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ»: ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΚΑΡΦΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΕΣΚΑΣΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!! ΗΘΕΛΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ...

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν ο δράστης, 27χρονος πρόσφυγας από τη Συρία είχε την πρόθεση να μπ...

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν ο δράστης, 27χρονος πρόσφυγας από τη Συρία είχε την πρόθεση να μπει στο χώρο του μουσικού φεστιβάλ, στο κέντρο της πόλης Άνσμπαχ, με 2500 επισκέπτες και να σκοτώσει. Δεν το κατάφερε όμως γιατί, μην έχοντας εισιτήριο, δεν του επετράπη η είσοδος. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για μια πολύ ισχυρή έκρηξη λίγο μετά τις 10 χθες βράδυ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας έκανε λόγο για πράξη με ισλαμιστικό υπόβαθρο

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τις πρώτες πρωινές ώρες ο Βαυαρός υπουργός τόνισε ότι η εκρηκτική ύλη που είχε στο σακίδιό του ήταν ικανή να σκοτώσει ή να τραυματίσει πολλούς ανθρώπους. Στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa ο Χέρμαν είπε ότι «δυστυχώς είναι πολύ κοντά η εκδοχή ότι πρόκειται για πράξη ενός ισλαμιστή βομβιστή αυτοκτονίας». Διευκρίνισε πάντως ότι μέχρι στιγμής συγκεκριμένα στοιχεία που να παραπέμπουν στο Ισλαμικό Κράτος δεν υπάρχουν.
Ο Γιόαχιμ Χέρμαν ζήτησε επίσης να τηρηθούν με συνέπεια οι διαδικασίες για να αποτραπεί το ενδεχόμενο «παράλληλα με πρόσφυγες χτυπημένους από τον πόλεμο να έρχονται στη χώρα ή να είναι ήδη εδώ κι άλλοι που αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για την ασφάλεια». Ο υποδιευθυντής της αστυνομίας της Νυρεμβέργης Ρόμαν Φέρτιγνκερ, ανέφερε ότι εάν ο αυτόχειρας επετύγχανε να μπει στο χώρο της συναυλίας με το σακίδιό του, τα θύματα θα ήταν πολύ περισσότερα, δεδομένου ότι επρόκειτο για βόμβα με καρφιά και μικρά μεταλικά αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.