Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο «ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ», Ο ΣΦΑΓΜΕΝΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΚΑΙ Η ΑΒΟΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ «ΑΝΤΑΡΤΙΚΗ» ΟΡΓΑΝΩΣΗ AL-ZENKI

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ «Είμαστε χειρότεροι από την Daesh”, αυτή είναι μια από τις φράσεις που απηύθυνε ένας από τους μετριοπαθείς αντάρτε...



Ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

«Είμαστε χειρότεροι από την Daesh”, αυτή είναι μια από τις φράσεις που απηύθυνε ένας από τους μετριοπαθείς αντάρτες της συριακής επανάστασης στον μικρό παλαιστίνιο Abdallah Issa πριν να τον αποκεφαλίσουν και να διαδόσουν τις εικόνες του δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτός ο μαχητής ανήκει στο Κίνημα Noureddine al-Zenki, που είναι μέρος των φραξιών μάχης στο πλαίσιο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ASL), μιας συμμαχίας που αποτελείται από λιποτάκτες στρατιώτες και σύριους αντάρτες για την καταπολέμηση της συριακής εξουσίας.Χρηματοδοτήθηκε και εκπαιδεύθηκε από το κέντρο επέμβασης MOK, που βρίσκεται στην Ιορδανία και διευθύνεται από αμερικανούς αυτή η οργάνωση παρουσιάστηκε από δυτικούς και άραβες ως όντας μια οργάνωση μετριοπαθής που διακρίνεται από τα υποπροιόντα της Al-Qaïda, Daesh και al-Nosra. 

Όμως η πραγματικότητα είναι άλλη.Η Zenki είναι ηθικός και φυσικός αυτουργός με όλες τις άλλες οργανώσεις στις χειρότερες ακρότητες που διαπράχθηκαν στην πόλη και στην επαρχία Χαλεπίου από το 2011.

Όπως οι Liwa al-Tawhid, Liwa Chouhada Badr, Liwa Assifat al-Chamal, Liwa Ahrar souriyya είναι μέρος αυτών των παραστρατιωτικών οργανώσεων που οι Χαλεπλιώτες υπέφαραν από τις δράσεις τους. Μια από τις τελευταίες ειδικότητες της ήταν να σφυροκοπάει τις συνοικίες που ελέγχει το κράτος στο Χαλέπι σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες πολίτες.Επίσης βασάνιζε τους πολίτες κόβοντάς τους σποραδικά το ρεύμα και το νερό αφού είχε καταλάβει τις κεντρικές εγκατάστασεις ηλεκτρικού και πόσιμου ύδατος.


Ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Αλλά μια από τις εκτελέσεις τις πιο μακάβριες που αποτυπώνει πολύ καλά το ψυχικό καθεστώς των μαχητών της Noureddine Zenki, είναι αυτή του κίτρινου ανθρώπου.

Αυτός ήταν φημισμένος στις συνοικίες της παλιάς πόλης του Χαλεπίου και στατουριστικά στέκια όχι μακριά από το κάστρο της πόλης.Ήταν 60 ετών και βόλταρε όλες τις μέρες ανάμεσα στους τουρίστες και φωτογραφιζόταν με τους τουρίστες μ΄αντάλλαγμα ένα pourboire.

Το 2013, συνελήφθηκε από τους μαχητές της οργάνωσης που τον διαπόμπευσαν τον χαστούκιζαν ξεριζώνοντάς του το μουστάκι όλοι μαζί,του ζητούσαν να γαβγίζει και να καθυβρίζει τον πρόεδρο Bachar al-Assad, και να εκφράσει την υποστήριξή του στην ένοπλη πτέρυγα της αυτοαποκαλούμενης συριακής αντιπολίτευσης τον ASL. Έπειτα τον οδήγησαν σε άγνωστη κατεύθυνση ανεπιστρεπτί.

Εκείνη την εποχή το Κίνημα Noureddine al-Zenki ήταν σύμμαχος της φράξιας «Kataeb fa-stakim kama oumirt » (Ταξιαρχίες Κρατήσου στο σωστό δρόμο όπως σε διατάζουμε), που πρόσκεινται στους Αδερφός Μουσουλμάνους.

Πρέπει να πούμε ότι κι αυτή η οργάνωση όπως κι όλες οι άλλες της συριακής ψευδοεπανάστασης ήταν και είναι εξπέρ στην τέχνη αλλαγής ονομασίας.Στην αρχή αποκαλούνταν «Ταξιαρχίες Noureddine al-Zenki ». ΄Eπειτα πρόσθεσε τον όρο «ισλαμικές» στο τέλος του ονόματος που της επέτρεψε να δεχθεί μια γενναιόδωρη καταριανή βοήθεια.

Το 2014, εντάχθηκε στην jaïsh al-Moujahidine , χωρίς ν΄αλλάξει όνομα και φιγουράρει στην κορυφή της λίστας στις φράξιες που χρηματοδοτεί η Λαική Κουβετιανή Ένωση προεδρευόμενη από τον Hajjaj Aajami.

Αφού αποσχίσθηκε εκ νέου ν΄ αλλάξει τ΄όνομα για να βαπτιστεί Κίνημα Noureddine al-Zenki. Είναι τότε που υποστηρίζεται από MOK. Αυτή η αλλαγή δέρματος των groupuscules φαίνεται όλο και συχνότερα να σχετίζεται με βοήθεια. Δεν έχει σκοπό μόνο να καμουφλάρει τις ακρότητες που διαπράτουν…. Al-Akhbar, Al-Manar 24.7.16

dimpenews.com

https://dimpenews.com/2016/07/24/τα-βασανιστήρια-και-το-τέλος-του-κίτρι/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.