Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δ Ι Α Δ Ω Σ Τ Ε ΤΟ!! 20 ΦΡΙΚΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΑΠΑΝΤΟΥΝ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΤΟΥ ΜΑΔΟΥΡΟ...

του Γιάννη Κουζηνού Αν ποτέ έβαζα λεζάντα σε ένα βίντεο "Διαδώστε" θα ήταν αυτό που δημοσιεύουμε σήμερα και πραγματικά θέλ...




του Γιάννη Κουζηνού

Αν ποτέ έβαζα λεζάντα σε ένα βίντεο "Διαδώστε" θα ήταν αυτό που δημοσιεύουμε σήμερα και πραγματικά θέλω να το δει όσο γίνεται περισσότερος κόσμος. Ειλικρινά, εμένα προσωπικά αυτά τα 20 δευτερόλεπτα του βίντεο κυριολεκτικά με γονάτισαν.

Γράφω για τις συναντήσεις στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών που γίνονται διαβουλεύσεις και συζητήσεις για το αν έχει διαταραχθεί η συνταγματική τάξη στην Βενεζουέλα. Συζητήσεις για το αν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση αλλά και την αναγκαιότητα να διεξαχθεί απρόσκοπτα το δημοψήφισμα ανάκλησης του προέδρου στα μέσα της θητείας του όπως το σύνταγμα προβλέπει.

Η κοινωνία έχει στηρίξει πια όλες της τις ελπίδες σε αυτό το δημοψήφισμα για να αλλάξουν όσο γίνετε πιο γρήγορα τα πράγματα. Τα πρόσωπα αλλά πάνω απ' όλα οι πολιτικές. Πάντα μέσα στα όρια που ορίζει το σύνταγμα και οι νόμοι, πάντα με τρόπο ειρηνικό αλλά επίμονο και αποφασιστικό.

Ο κόσμος στην Βενεζουέλα αλλά και εγώ προσωπικά καμία φορά προσπερνάμε το γεγονός ότι όλοι οι δικαστές με όλες τις αποφάσεις τους ως τώρα ευνοούν την όποια στρατηγική της κυβέρνησης. Προσπερνάμε και το γεγονός ότι το  CNE-Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο που είναι υπεύθυνο για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ανάκλησης, απαρτίζεται από 6 μέλη από τα οποία τα 5 ανήκουν στο PSUV, συνασπισμός κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, και κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να καθυστερήσουν και να εμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή του.

Τώρα που η τεράστια πλειοψηφία του κόσμου επιθυμεί την αλλαγή, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην βούληση της. Έτσι τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε. Ότι το σύνταγμα θα γίνει σεβαστό και οι νόμοι επίσης.

Το βίντεο αυτό είναι ένα στιγμιότυπο 20 δευτερολέπτων από την ημέρα που ο πρόεδρος Μαδούρο και όλη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία υποδέχτηκαν σαν ηρωίδα και παρασημοφόρησαν την Delcy Rodríguez για τον τρόπο που υπερασπίστηκε την Βενεζουέλα στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών. Όλο αυτό το σόου, ένα ακόμα από τα αναρίθμητα, μεταδόθηκε φυσικά σε εθνικό δίκτυο από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια στην χώρα.

Το πιο ανατριχιαστικό όμως σημείο της παράστασης και της επίδειξης δύναμης του καθεστώτος είναι τα 20 δευτερόλεπτα που ένας αξιωματικός του στρατού αναφέρετε εμπρός στον Μαδούρο. Όμως δεν αναφέρει την πίστη του προς την σημαία, προς την χώρα και τους πολίτες που υποτίθεται πως προστατεύει. Δίνει όμως μια ξεκάθαρη απάντηση γιατί πολύς κόσμος δηλώνει ξεκάθαρα ότι στην Βενεζουέλα υπάρχει δικτατορία.



Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα από εδώ και πέρα στην Βενεζουέλα. Το μόνο που υπάρχει σαν ελπίδα είναι ότι τα χαμηλότερα στρώματα του στρατού, οι απλοί στρατιώτες δεν κουβαλάν τα ίδια μυαλά με τον αξιωματικό στο βίντεο. Αν ναι, θα χυθεί αίμα στους δρόμους. Από τους ίδιους κυβερνώντες που βλέπουν πραξικοπήματα σε κάθε διαμαρτυρία και σε κάθε διαδήλωση. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Δείτε το βίντεο και παραθέτω απλά στα Ισπανικά και μετάφραση στα Ελληνικά το τι λέει ο αξιωματικός. Εσείς μόνο φανταστείτε να συνέβαινε κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα...

Ισπανικά - Presente. Quince mil doscientos ochenta. Combatiente Bolivariano, revolucionario, socialista, antiimperialista y radicalmente Chavista..

Ελληνικά-Παρουσιάζομαι. Δεκαπέντε χιλιάδες διακόσια ογδόντα (Η μονάδα του η κάτι παρόμοιο) Μαχητής Μπολιβαριανός (μπολιβαριανή επανάσταση) Επαναστάτης (ακριβής μετάφραση-μέλος της επανάστασης) Σοσιαλιστής, Αντιιμπεριαλιστής και ριζικά αποφασισμένος Τσαβίστα (ακόλουθος πιστός του Τσάβες).

http://www.liberal.gr/arthro/61863/apopsi/edo-benezouela/20-deuterolepta-apantoun-dimokratia-i-diktatoria-stin-benezouela.html

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.