Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΑΛΛΑ... ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ Ο «ΟΜΟΔΟΞΟΣ» ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΣΟΥΛΤΑΝΟ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ... ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΥΤΙΝ

Ένα βήμα προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης των διπλωματικών τους σχέσεων έκαναν η Ρωσία και η Τουρκία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζ...




Ένα βήμα προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης των διπλωματικών τους σχέσεων έκαναν η Ρωσία και η Τουρκία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν τηλεφωνική συνομιλία, την πρώτη από τον Νοέμβριο οπότε και ξέσπασε η κρίση με αφορμή την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Η επιστολή Ερντογάν, με την οποία ζήτησε συγγνώμη για την κατάρριψη του Su-24, θεωρείται ότι δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων.
Σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο αναφέρει ότι μετά τη συνομιλία ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή να αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας στον τουριστικό τομέα. Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι παράλληλα θα ξεκινήσει η διαδικασία εξομάλυνσης και των εμπορικών και των οικονομικών σχέσεων.
Την τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαίωσε και η τουρκική Προεδρία. Από την Άγκυρα ανακοινώθηκε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή και να συναντηθούν σε ημερομηνία που δεν έχει ακόμα καθοριστεί. Τούρκος αξιωματούχος, πάντως, ανέφερε ότι η συνάντηση αναμένεται να γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου στο περιθώριο της Συνόδου των G20 που θα γίνει στην Κίνα.

http://www.pontos-news.gr/article/151777/epistrefoyn-oi-rosoi-toyristes-stin-toyrkia-arsi-kyroseon-apo-ton-poytin

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/06/blog-post_208.html#comment-form

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.