Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΜΗΛΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΛΙΑ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΥ ΜΑΚΕΛΑΡΗ ΣΤΟ ΟΡΛΑΝΤΟ!!!

Ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης στο γκέι κλαμπ στο Ορλάντο σε μήνυμά του αναφέρει ότι ο γιος του δεν έπρεπε να προχωρήσει ...

Ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης στο γκέι κλαμπ στο Ορλάντο σε μήνυμά του αναφέρει ότι ο γιος του δεν έπρεπε να προχωρήσει στο μακελειό γιατί «ο Θεός ο ίδιος θα τιμωρήσει αυτούς που σχετίζονται με την ομοφυλοφιλία», όπως μεταδίδει η Washington Post.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Σεντίκ Ματίν που ζει στην Φλόριντα χαρακτήρισε την επίθεση «τραγική» και είπε ο Ομάρ Ματίν ήταν «ένας καλός γιος και μορφωμένος». «Είχε ένα παιδί και σύζυγο, και ήτα πολύ αξιοπρεπής, εννοώντας ότι είχε σεβασμό προς τους γονείς του», είπε ο πατέρας του δράστη και συνέχισε: «Δεν ξέρω τι τον οδήγησε να πυροβολήσει χθες βράδυ».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο γιος του είχε πρόσβαση σε πιστόλι μέσω του εργοδότη του (εργαζόταν ως υπάλληλος ασφαλείας στην εταιρεία security G4S).

Στο βίντεο ο Σεντίκ Ματίν επαναλάμβανε συνεχώς πόσο στενοχωρημένος είναι τονίζοντας ότι έχει ένα «κόμπο στην καρδιά» από τη στιγμή που έμαθε ότι ο γιος του «πήγε σε ένα γκέι κλαμπ με άντρες και γυναίκες και σκότωσε 50 από αυτούς».

Μιλώντας Dari, μία περσική διάλεκτο που μιλούν στο Αφγανιστάν, ο Σεντίκ Ματίν κατέληξε λέγοντας ότι αμφιβάλλει ότι ο γιος του πήρε την ευθύνη για να αναζητήσει τιμωρία ενάντια στην ομοφυλοφιλική κοινότητα. «Ο Θεός ο ίδιος θα τιμωρήσει αυτούς που σχετίζονται με την ομοφυλοφιλία», είπε συγκεκριμένα. «Αυτό δεν είναι για τους υπηρέτες» του Θεού.

Όπως σημειώνει πάντως η Washington Post, στο Αφγανιστάν προσπαθούν να εντοπίσουν το background της οικογένειας με αξιωματούχους να δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν πότε ο Σεντικ Ματίν εγκατέλειψε την χώρα για να ζήσει στην Αμερική.

Ωστόσο, ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη φαίνεται να προσπαθεί να διατηρήσει ισχυρούς δεσμούς με την χώρα του, ενώ έχει και εκπομπή στην τηλεόραση που μεταδίδεται από την Καλιφόρνια που αναφέρεται στα πολιτικά ζητήματα του Αφγανιστάν. Παράλληλα, ανεβάζει ξεχωριστά δικά του βίντεο στο YouTube στα οποία προβάλλει τον εαυτό του ως σημαντικό Αφγανό αναλυτή και ηγέτη.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το 2014 κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών βρισκόταν στην Καμπούλ, και πήρε συνέντευξη από τον Πρόεδρο της χώρας Ashraf Ghani. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Ghani αναφέρει ότι δεν θυμάται κάτι σχετικά με τον Ματίν.

Υποστήριξη στους Ταλιμπάν

Τα περισσότερα Μέσα έχουν σταθεί σε ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο ο Σεντίκ Ματίν εκφράζει την ευγνωμοσύνη τους προς τους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν ενώ ταυτόχρονα καταγγέλλει την κυβέρνηση του Πακιστάν.

Σε άλλο βίντεο που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebok που ονομάζεται Προσωρινή Κυβέρνηση του Αφγανιστάν ο Σεντίκ Ματίν υποδύεται ότι είναι ο πρόεδρος του Αφγανιστάν και διατάζει τη σύλληψη πολιτικών προσώπων της χώρας.

«Εχω διατάξει τον στρατό, την αστυνομίας και τις μυστικές υπηρεσίες να φυλακίσουν αμέσως τους Karzai, Ashraf Ghani, Zalmay Khalilzad, Atmar και Sayyaf. Είναι εναντίον των συμπατριωτών μας και εναντίον της πατρίδας μας. Εχω διατάξει 350.000 Αφγανούς στρατιώτες να επιτεθούν στο Πακιστάν γιατί πρέπει επιτέλους να ξεφορτωθούμε μια και καλή αυτόν τον καρκίνο. Δεν χρειαζόμαστε αεροπλάνα, ούτε πολλά όπλα γιατί έχουμε τα κότσια να το κάνουμε», λέει.

Σε άλλα βίντεο εμφανίζεται να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Αφγανιστάν. Όπως σημειώνει η Washington Post σε πολλά είναι ακατανόητα τα όσα λέει, ενώ πηδάει από το ένα θέμα στο άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.