Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΕΛΟ ΞΥΛΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ: Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΛΑΚΩΘΗΚΕ ΜΕ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΥΣ...

Μεγάλης έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε μέλη αριστερών οργανώσεων που διαδήλωναν κατά του κλεισίματος του περάσματος Μπρένερ και δυνάμεις τη...

Μεγάλης έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε μέλη αριστερών οργανώσεων που διαδήλωναν κατά του κλεισίματος του περάσματος Μπρένερ και δυνάμεις της ιταλικής αστυνομίας σημειώθηκαν το Σάββατο κοντά στα σύνορα με την Αυστρία. Για αντιεξουσιαστές από Γερμανία, Αυστρία αλλά και την Ελλάδα κάνει λόγο η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
Από κάθε έλεγχο ξέφυγε η κατάσταση στην πορεία που πραγματοποίησαν περίπου 600 διαδηλωτές ζητώντας να παραμείνει ανοιχτό το πέρασμα Μπρένερ και να μην περιοριστεί η δυνατότητα των προσφύγων να εισέρχονται σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.
Η πορεία, η οποία πραγματοποιήθηκε στα σύνορα με την Αυστρία, παρουσία περίπου 300 Αυστριακών αστυνομικών, αλλά σε ιταλικό έδαφος, συνέπεσε και με μια άλλη πορεία, αυτή Γερμανών ακροδεξιών που ζήτησαν επιτακτικά την παραίτηση της Άνγκελα Μέρκελ από την καγκελαρία εξαιτίας των χειρισμών της στο προσφυγικό.
Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ιταλία, όπου η αστυνομία αναγκάστηκε να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και να χρησιμοποιήσει κανόνια νερού για να αποκρούσει τους διαδηλωτές που επιτέθηκαν με πέτρες, τραυματίστηκαν 12 αστυνομικοί.
Σύμφωνα με τη Repubblica, οι Ιταλοί διαδηλωτές, έχοντας συμπαράσταση από Γερμανούς, Αυστριακούς, αλλά και Έλληνες αντιεξουσιαστές, αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε μόλις 18 προσαγωγές (15 Ιταλοί, δύο Γερμανοί και ένας Αυστριακός διαδηλωτής).




www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.