Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΙΣΛΑΜ ΜΕΝΕΙ ΕΔΩ!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΔΑΝΟ ΠΟΥ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ... ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!!!

«Είμαστε στο αεροδρόμιο του Βερολίνου και μας έχουν πιάσει. Ή θα δώσουμε αποτυπώματα ή θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα». «Πού σας πιάσανε, ...

«Είμαστε στο αεροδρόμιο του Βερολίνου και μας έχουν πιάσει. Ή θα δώσουμε αποτυπώματα ή θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα».

«Πού σας πιάσανε, στο αεροδρόμιο ή στο αεροπλάνο;».

«Μόλις κατεβήκαμε από το αεροπλάνο. Υπήρχε έλεγχος κατευθείαν στην πύλη γιατί το αεροπλάνο έρχεται από την Ελλάδα. Στους υπόλοιπους δεν έκαναν τέτοιο έλεγχο».

«Να υποβάλεις αίτημα και μετά θα συνεχίσεις τον δρόμο σου για Βρετανία».

Τον διάλογο κατέγραψαν στις 5 Μαρτίου 2016 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών, στο πλαίσιο έρευνας για τη δράση του διεθνούς δικτύου πλαστογράφων - διακινητών που εξάρθρωσε το «Αλλοδαπών» Αττικής, με τη συνδρομή της Europol. Σουδανός που μετέχει στο δίκτυο των δουλεμπόρων και είναι γνωστός με το προσωνύμιο «Τσέχος» ακούγεται να καθοδηγεί μετανάστη ονόματι «HASAN», λίγο μετά τη σύλληψή του στο αεροδρόμιο του Βερολίνου.

«Τσέχε, αν υποβάλω, να υποβάλω για ανθρωπιστικό ή άλλο άσυλο;».

«Πολιτικό, το ανθρωπιστικό είναι ταλαιπωρία» λένε στη μεταξύ τους συνομιλία.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι ο επονομαζόμενος «Τσέχος» επιμελείται την εξωτερική εμφάνιση των διακινούμενων μεταναστών ώστε να μην κινούν τις υποψίες των αστυνομικών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: «Εγώ τους τα κανονίζω και είμαι μαζί τους στο αεροδρόμιο (...) Ηταν μια όταν πήγα να την ντύσω, μου είπε “όχι δεν βγάζω τον φερετζέ”. Εγώ της είπα “όποιος θέλει πολύ ισλάμ μένει εδώ”. Τελικά, δέχτηκε να ντυθεί».

Σε άλλη περίπτωση, ακούγεται να κατευθύνει βήμα-βήμα αλλοδαπό ονόματι «Walid», προκειμένου να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Αγγλία: «Μισή ώρα νωρίτερα να είσαι κοντά στη σάλα σου. Πήγαινε σε οποιαδήποτε καφετέρια, κάτσε εκεί γιατί καμιά φορά υπάρχουν αστυνομικοί που γυρίζουν στις σάλες. Βγάλε κανένα βιβλίο ή κοίτα το Ιντερνετ».

Από την πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ακόμα ότι τα μέλη του δικτύου μετέχουν σε αγοραπωλησίες πλαστών ή παραποιημένων διαβατηρίων, για τη διακίνηση αλλοδαπών σε χώρες της Ε.Ε.

Ενδεικτικά, ο επονομαζόμενος «Τσέχος», καθώς και ένας συγκατηγορούμενός του που χρησιμοποιεί το προσωνύμιο «Κινέζος», διαπραγματεύονται αγοραπωλησίες διαβατηρίων (τα αποκαλούν «καλώδια») Ισραήλ, Αργεντινής, Βραζιλίας, Αγγλίας κ.ά., αντί ποσών που κυμαίνονται από 200 έως 1.000 ευρώ. «Ακου, θέλω τεφτέρι αγγλικό με ημερομηνία γέννησης από 90 μέχρι 95». «Αντρας ή γυναίκα;». «Γυναίκα. Να μου απαντήσεις οπωσδήποτε» ακούγονται να λένε σε μια από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες τους, ο «Τσέχος» με άτομο ονόματι «Khaled», ενώ σε άλλη περίπτωση ο «Κινέζος» λέει σε συνομιλητή του: «Βρήκα διαβατήριο γυναίκας αλβανικό και ένα ολλανδικό. Τα έφερε κάποιος και ζητούσε τρία κατοστάρικα. Του είπα ότι εγώ έχω μόνο 150». Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ακόμα ότι τη δράση των υπηκόων Μπανγκλαντές που μετείχαν στο δίκτυο των πλαστογράφων - διακινητών είχαν καταγγείλει ομοεθνείς τους με έγγραφο προς την πρεσβεία της χώρας τους στην Αθήνα. Η καταγγελία διαβιβάστηκε στην ΕΛ.ΑΣ. και συσχετίστηκε με την ερευνώμενη υπόθεση.

Χθες, πάντως, οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή οι οκτώ πρώτοι από τους συνολικά 16 συλληφθέντες για συμμετοχή στο κύκλωμα. Οι επτά υπήκοοι Μπανγκλαντές, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του δικτύου, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση. Αντίθετα, ο «Τσέχος», υπήκοος Σουδάν, 36 ετών κρίθηκε προφυλακιστέος. Οι απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων συνεχίζονται σήμερα.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.