Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΠΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΝΟΜΟΥ...

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας σημειώνονται αυτή την ώρα σε πολλές πόλεις της Γαλλίας. Η αστυνομία έκα...

Σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας σημειώνονται αυτή την ώρα σε πολλές πόλεις της Γαλλίας. Η αστυνομία έκανε ρίψη δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος, ενώ προχώρησε και σε συλλήψεις.

Δεκάδες χιλιάδες μισθωτοί και φοιτητές κατέβηκαν και πάλι σήμερα στους δρόμους στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας (Νάντη, Λυών, Ρίνες) έπειτα από κάλεσμα επτά συνδικάτων, για τέταρτη φορά μέσα σε δύο μήνες και μερικές ημέρες πριν από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Εθνοσυνέλευση.
Στη Νάντη περίπου 9.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τη μεταρρύθμιση του εργατικού δικαίου, και οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε 4 συλλήψεις.
Η δήμαρχος της Νάντης καταδίκασε τα περιστατικά ως "μη αποδεκτές πράξεις μικρών ομάδων, σκοπός των οποίων είναι να διαπράξουν βία", όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα.

Τα συνδικάτα CGT, FO, FSU, Solidaires, UNEF, UNL και FIDL, τα οποία χαρακτηρίζουν τον νόμο «ανεπίδεκτο βελτίωσης», κατέβηκαν ξανά στο δρόμο με αίτημα την πλήρη απόσυρση του νόμου ελ Κομρί, όπως μεταδίδει το RT.
Πρόκειται για την τέταρτη κινητοποίηση μέσα σε έναν μήνα, πριν φτάσει το νομοσχέδιο για συζήτηση στην Εθνοσυνέλευση την ερχόμενη Τρίτη.
Κατά τα συνδικάτα, ο νέος νόμος απορρυθμίζει την αγορά εργασίας ειδικά όσον αφορά την εργασία των νέων. Για την κυβέρνηση Ολάντ-Βαλς, είναι τμήμα των μεταρρυθμίσεων που στοχεύει στη μείωση της ανεργίας -το μεγαλύτερο στοίχημα της θητείας του γάλλου προέδρου, και μέτωπο στο οποίο ακόμη δεν έχουν φανεί σημαντικά αποτελέσματα.


www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.