Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΑ ΖΩΑ! ΤΟ ΙΚ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΩΣΕ 8 ΝΕΑΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΡΑΚΚΑ

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν και στη συνέχεια σταύρωσαν την Κυριακή 8 νεαρούς στην επαρχία Ράκα στη Συρία,...



Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσαν και στη συνέχεια σταύρωσαν την Κυριακή 8 νεαρούς στην επαρχία Ράκα στη Συρία, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν ακτιβιστές και αυτόπτες μάρτυρες.

Οι εκτελέσεις έγιναν στην πόλη Μανσούρα δυτικά της πόλης Ράκα, που θεωρείται η ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μιλώντας στο ARA News, ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ναντίμ Μαχμούντ, δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε 8 νεαρούς άνδρες και στη συνέχεια σταύρωσε τα άψυχα κορμιά τους σε στύλους ηλεκτροδότησης στον αυτοκινητόδρομο της Μανσούρα.

Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης, την Κυριακή, το Ισλαμικό Κράτος έκλεισε όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στη Μανσούρα.

Μέλος της τοπικής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Αλ Ταάχι», είπε στο ARA News ότι τα περισσότερα από τα θύματα ήταν από το χωριό Αλ Χατίλ, όπου η αραβική φυλή των Αλ Μπουχαμίς είναι η πλειονότητα.

«Τα θύματα κρατούνταν εδώ και ένα χρόνο, πριν η οργάνωση αποφασίσει να τους εκτελέσει την Κυριακή», πρόσθεσε μια άλλη πηγή μιλώντας ανώνυμα.

Τρεις από τους εκτελεσθέντες ήταν πρώην μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που προσπάθησαν να λιποτακτήσουν, «αλλά συνελήφθησαν πριν καταφέρουν να εγκαταλείψουν τη Ράκα».

Τέσσερις από τους εκτελεσθέντες καταδικάστηκαν στη θανατική ποινή επειδή παραβίασαν τους κανόνες που έχει θεσπίσει η οργάνωση.

Τέλος, ένας ακόμα νεαρός εκτελέστηκε επειδή θεωρήθηκε κατάσκοπος του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

Όπως και σε προηγούμενες εκτελέσεις, ένα μέλος του δικαστηρίου της Σαρία διάβασε δημοσίως την καταδικαστική απόφαση, στην οποία αναφέρονταν το κατηγορητήριο και η απόφαση του θρησκευτικού δικαστηρίου, δίχως ωστόσο να αποκαλυφθούν τα ονόματα των καταδικασθέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.