Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ ΑΗΔΙΑ: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ ΣΕ... ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ!!!

Σε ένα χωριό της Ισπανίας κάθε χρόνο γίνεται ένα φεστιβάλ που έχει τις ρίζες του στο μεσαίωνα. Οι κάτοικοι, «πολεμούν» μεταξύ τους και εκ...

Σε ένα χωριό της Ισπανίας κάθε χρόνο γίνεται ένα φεστιβάλ που έχει τις ρίζες του στο μεσαίωνα. Οι κάτοικοι, «πολεμούν» μεταξύ τους και εκσφενδονίζουν ο ένας στον άλλο νεκρούς αρουραίους.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν το φεστιβάλ με τους ταύρους στην Παμπλόνα. Όμως στη μικρή κωμόπολη El Puig της Ισπανίας την τελευταία Κυριακή του Γενάρη, κάθε χρόνο γιορτάζουν τον Άγιο Πέδρο Νολάσκο. Μια γιορτή πραγματική μάχη στους δρόμους, όπου οι κάτοικοι πετούν νεκρά ποντίκια ο ένας στον άλλον.

Όλο το χρόνο συγκεντρώνουν από τους υπονόμους τα ποντίκια τα οποία θανατώνουν και στη συνέχεια τα καίνε, όχι εντελώς ίσα να φύγει το τρίχωμα τους και μαζί και η όποια ασθένεια μπορεί να μεταφέρουν. Μετά τα διατηρούν σε ειδικά ψυγεία, μέχρι την ημέρα έναρξης του φεστιβάλ.

Τότε συνοικίες συνοικίες, ξεχύνονται στους δρόμους, κρατώντας τα νεκρά ποντίκια και όπου πετύχουν άνθρωπο από άλλη συνοικία, αρχίζουν να του πετούν ποντίκια. Συχνά οι… ποντικομαχίες γίνονται ανάμεσα σε δεκάδες, ή εκατοντάδες ανθρώπους.

Ένας απαράβατος κανόνας είναι πως εάν κάποιος χτυπηθεί από έναν νεκρό αρουραίο, θα πρέπει να βρει ποιος το πέταξε και να του το εκσφενδονίσει πίσω. Η batalla de ratas (μάχη των αρουραίων) χρονολογείται από τον μεσαίωνα.

Κάποιο Γενάρη στα σκοτεινά εκείνα χρόνια, οι κάτοικοι είχαν κρεμάσει φρούτα και ξηρούς καρπούς στα μπαλκόνια τους. Ξαφνικά το χωριό γέμισε αρουραίους που όρμησαν στην τροφή. Οι κάτοικοι από τον φόβο της πανούκλας, με καδρόνια, ξύλα, τσουγκράνες, εξολόθρευσαν τους εκατοντάδες αρουραίους και τους θανάτωσαν.

Το 2012 το φεστιβάλ απαγορεύτηκε αλλά φέτος ξαναέγινε. Μετά το τέλος του φεστιβάλ ακολουθεί τρικούβερτο γλέντι με φαγητά και οινοποσία σε κάθε δρόμο της κωμόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.