Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΚΡΟΙ ΔΕΚΑ ΙΝΔΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ: ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΣΕ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΣΤΑ ΙΜΑΛΑΪΑ...

Δέκα Ινδοί στρατιωτικοί αγνοούνται και πιστεύεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους στα Ιμαλάια, όταν παγιδεύτηκαν κάτω από μια χιονοστιβάδα, ν...

Δέκα Ινδοί στρατιωτικοί αγνοούνται και πιστεύεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους στα Ιμαλάια, όταν παγιδεύτηκαν κάτω από μια χιονοστιβάδα, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια ανάβασης στα 19.000 πόδια, στην επαρχία του Κασμίρ, στα ινδοπακιστανικά σύνορα.

Οι εννέα στρατιώτες και ο υπαξιωματικός υπηρετούσαν σε μία από τις πλέον αφιλόξενες περιοχές στον κόσμο, σε υψόμετρο περίπου 5.900 μέτρων και με θερμοκρασίες που πέφτουν έως και τους -60 βαθμούς Κελσίου, που αποκαλείται «Παγετώνας Σιετσάν». Το συγκεκριμένο σημείο, χαρακτηρίζεται ως το «πιο ψηλό πεδίο μάχης στον κόσμο», καθώς αν και βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ινδίας από το 1984, το Πακιστάν διεκδικεί αρκετά εδάφη σε αυτό το παγωμένο και αφιλόξενο μέρος των Ιμαλαΐων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση πιθανών επιζώντων, αν και οι ελπίδες είναι ελάχιστες, όπως μετέφερε ο συνταγματάρχης Γκοσουάμι

Περίπου 8.000 στρατιώτες εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία 32 χρόνια στην περιοχή, σχεδόν όλοι λόγω χιονοστιβάδων, κρυοπαγημάτων, κατολισθήσεων ή ασθενειών, παρά λόγω μαχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.