Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ; ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΣΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ;» ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Έχετε αντιληφθεί, αδελφοί μου, ότι είμαστε σε πόλεμο;Έχουμε ιδεολογικό πόλεμο με πρόσχημα την οικονομική κρίση.Ο πόλεμος αυτός ...



"Έχετε αντιληφθεί, αδελφοί μου, ότι είμαστε σε πόλεμο;Έχουμε ιδεολογικό πόλεμο με πρόσχημα την οικονομική κρίση.Ο πόλεμος αυτός χρησιμοποιεί ως χημικά όπλα τα αβάστακτα οικονομικά μέτρα, για να πάθει ο λαός ο,τι παθαίνει με την χρήση των χημικών, δηλαδή να αδυνατίσει η μνήμη του, να ναρκωθεί το φρόνημά του, να γονατίσει η αξιοπρέπειά του και να γίνει υποχείριο των επιβούλων του" αναφέρει μεταξύ άλλων στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Μητρ. Φθιώτιδος Νικόλαος. Αναλυτικά:



Μήνυμα διά το Νέον Έτος

του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου



Αγαπητοί μου αδελφοί.

 Η σημερινή ημέρα του Νέου Έτους είναι ημέρα ευχών και οραμάτων, ελπίδων και αισιοδοξίας. Η αίσθηση του καινούργιου και του αγνώστου αποδιώκει τα κακά συναισθήματα του παλαιού και προετοιμάζει την ψυχή για το καλύτερο, το οποίο προσδοκούμε από τον καινούργιο χρόνο.

Γιά μας, που την τελευταία αυτή περίοδο αντιμετωπίζουμε σωρεία προβλημάτων πάσης φύσεως αισθανόμαστε, ότι η αισιοδοξία εκπνέει και πάσα προσδοκία έχει δώσει τη θέση της στην απόγνωση.

Πως να χαρούν σήμερα, όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα καθημερινής επιβιώσεως, όσοι είναι άνεργοι, όσοι κινδυνεύουν να χάσουν ο,τι τους έχει απομείνει;Ποιά αισιοδοξία να έχουν εκείνοι επί της κεφαλής των οποίων κρέμεται η σπάθη του οικονομικού θανάτου και μέρα με τη μέρα τους περιμένει η φυλακή;

Ποιά χαρά και ελπίδα να έχουν τα παιδιά μας, που αγωνίσθηκαν να πάρουν ένα πτυχίο και τώρα δεν έχουν εργασία και αναγκάζονται να πάρουν των ομματιών τους και να φύγουν στη ξενιτιά για να επιβιώσουν;

Δεν ημπορούμε να πιστεύσουμε σε αυτά,που κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε. Αλήθεια, πως η ένδοξη πατρίδα μας, που τα έβαλε με ισχυρούς της γης από την αρχαιότητα μέχρι τελευταία και ενίκησε, έπεσε σ΄αυτήν την παγίδα των οργάνων του Μαμωνά, τα οποία ζητούν να καταπιούν και την τελευταία ρανίδα του αίματός της!

Έχετε αντιληφθεί, αδελφοί μου, ότι είμαστε σε πόλεμο;Έχουμε ιδεολογικό πόλεμο με πρόσχημα την οικονομική κρίση.Ο πόλεμος αυτός χρησιμοποιεί ως χημικά όπλα τα αβάστακτα οικονομικά μέτρα, για να πάθει ο λαός ο,τι παθαίνει με την χρήση των χημικών, δηλαδή να αδυνατίσει η μνήμη του, να ναρκωθεί το φρόνημά του, να γονατίσει η αξιοπρέπειά του και να γίνει υποχείριο των επιβούλων του.

Σ΄αυτήν την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας θα πρέπει όλοι μας, πλούσιοι και πένητες, να επαναφέρουμε στη μνήμη μας το ένδοξο παρελθόν της φυλής μας, τα ένδοξα και μεγαλεία του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, τα γενναία κατορθώματα των προγόνων μας και να εγείρουμε την συνείδησή μας από την άβυσσο της απογνώσεως.

Τέλος, να θυμηθούμε τους λόγους του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, που διαγράφουν την πορεία του Ελληνισμού στην ιστορία του κόσμου, όταν βλέπων να πλησιάζουν οι Έλληνες διά να τον γνωρίσουν, είπε: «Ελήλυθεν η ώρα, ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου» (Ιω. 12,23).

Έχομε την ευλογία του Θεού. Παρά τις αδυναμίες μας, εμείς Τον δοξάσαμε και Τον δοξάζουμε. Εκείνος είπε: «Τούς δοξάζοντάς με, δοξάσω» (Βασ. Α΄ 2,30).

«Ούτοι εν άρμασι και ούτοι εν ίπποις. Ημείς δε εν ονόματι Κυρίου Θεού ημών μεγαλυνθησόμεθα» (Ψ.19,8).

Τώρα, που όλοι μας εγκατέλειψαν, να στραφούμε προς τον Θεό. Αυτός είναι «η ελπίς πάντων των περάτων της γης και των εν θαλάσση μακράν».

Ο Χριστός, «ο διακρατών τα πάντα εν τη χειρί Αυτού» θα μας λυτρώσει απροσδοκήτως με τον τρόπο, που η πρόνοιά Του γνωρίζει.

Σήμερα ψάλλομε: «Ευλόγησον τον στέφανον του ενιαυτού της χρηστότητός Σου Κύριε». Να το ζητήσουμε μέσα από την ψυχή μας. Οι καλές προσπάθειες και οι αγωνιώδεις αναζητήσεις για λύση του προβλήματος δεν αποδίδουν.Κάθε χρόνο και περισσότερο σφίγγει το σχοινί στο λαιμό του λαού μας. Η λύση είναι μόνο στο Θεό. Αρκετά υποφέραμε.Αρκετά βασανίζονται πολλοί συνάνθρωποί μας.Αρκετά ταπεινωθήκαμε από τους δανειστές μας. Σταυρωθήκαμε.Τώρα ήλθε η ώρα της Αναστάσεως εν Χριστώ Ιησού τω Κυρίω ημών.


Ας είναι το 2016 έτος εκζητήσεως του Θεού.

Ας βαδίσουμε τον ακανθώδη δρόμο μας μαζί με τον Θεό.

Μόνο με τον Χριστό υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Όλοι μαζί να στραφούμε προς τον Ευεργέτη της ζωής μας Ιησού Χριστό και να Τον προσκαλέσουμε να μείνει μαζί μας στην πορεία του νέου χρόνου.



Μετά θερμών πατρικών ευχών και αγάπης.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

http://www.agioritikovima.gr/eipan/item/73659

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.