Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΟΥΝΙΟ Η ΑΝΤΑ ΨΑΡΡΑ ΤΩΝ ΙΩΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΟΝ Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ... ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ»!..

Μεταφέρουμε χωρίς σχόλια από την «Εφημερίδα των Συντακτών» της 22ας Ιουνίου 2015. Το άρθρο υπογράφει η Άντα Ψαρρά, αδελφή του διαβόητου ...

Μεταφέρουμε χωρίς σχόλια από την «Εφημερίδα των Συντακτών» της 22ας Ιουνίου 2015. Το άρθρο υπογράφει η Άντα Ψαρρά, αδελφή του διαβόητου Δημητράκη Ψαρρά...

Μια παράξενη κουστωδία συγκεντρώθηκε το πρωί της Κυριακής στην πλατεία της Αγ. Ειρήνης, ανάμεσα στα δεκάδες γεμάτα καφέ της περιοχής. Ανθρωποι ντυμένοι με κόκκινες χλαμύδες και περικεφαλαίες, η μπάντα του Δήμου Αθηναίων, ο βουλευτής της Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκος, ο θαυμαστής του Χίτλερ και υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, και κάποιοι πολίτες.
Οι περισσότεροι θαμώνες των καφέ παραξενεύτηκαν και θεώρησαν ότι γίνεται κάποιο χάπενινγκ για τον τουρισμό. Τελικά, μια και η «Εφ.Συν.» έχει ενημερωμένους αναγνώστες παντού, έφτασαν στα γραφεία μας όχι μόνο οι πληροφορίες για το συμβάν, αλλά και φωτογραφίες που το αποτύπωσαν.
Εορτάζεται την εβδομάδα αυτή από τους απανταχού Μανιάτες η επέτειος της μάχης του Διρού που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 1826 κατά των στρατευμάτων του Ιμπραήμ, ο οποίος είχε κάνει απόβαση για να τους πιάσει στον ύπνο, αλλά τότε Μανιάτισσες οπλισμένες με δρεπάνια, στο πλευρό όσων είχαν απομείνει στην περιοχή, έτρεψαν σε φυγή τον εχθρό, σύμφωνα με την ιστορική περιγραφή που κάνει ο Σύλλογος «Διρός Μάνης». Η αλήθεια είναι ότι την περίοδο εκείνη οι εμφύλιες συρράξεις είχαν αποδυναμώσει την πορεία της επανάστασης, ενώ πολλοί οπλαρχηγοί βρίσκονταν στη φυλακή.
Ως εδώ, βέβαια, όλα καλά! Ομως οι κόκκινες χλαμύδες και οι περικεφαλαίες των μελών του συλλόγου, με τους χρυσαυγίτες, τον κ. Κουμουτσάκο και την μπάντα του δήμου να ανηφορίζουν στον Αγνωστο Στρατιώτη, κάθε άλλο παρά μας θύμιζαν μια ηρωική στιγμή του λαού μας. Οσο για τα 3 στεφάνια (Χρυσή Αυγή, Ν.Δ. και Σύλλογος), σε άλλα παραπέμπουν και καθόλου στην ανεξάρτητη και αδούλωτη Μάνη και στον ηρωισμό των κατοίκων της την περίοδο της επανάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.