Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΣΑΝΤ ΣΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ (VID)

Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση του Ιράν TV (IRINN  Khabar TV) ο σύριος πρόεδρος Assad τόνισε μεταξύ άλλων :  Δεν έχο...





Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση του Ιράν TV (IRINN  Khabar TV) ο σύριος πρόεδρος Assad τόνισε μεταξύ άλλων :

 Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους δυτικούς διευθύνοντες.Όσο για τις πρόσφατες δηλώσεις τους για μια μεταβατική περίοδο και άλλα ζητήματα θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρος: κανένας ξένος αξιωματούχος δεν θα αποφασίσει για το μέλλον της Συρίας,για το μέλλον του πολιτικού της συστήματος,ή για το ποιός θα την κυβερνήσει.Αυτή είναι απόφαση του συριακού λαού.Να γιατί αυτές οι δηλώσεις δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς.

Αλλά αυτό που είναι απολύτως βέβαιο είναι ότι οι δυτικοί ηγέτες βρίσκονται σε ένα καθεστώς σύγχισης και η οπτική τους παρουσιάζει έλλειψη διαύγειας. Την ίδια στιγμή είναι συγκλονισμένοι από ένα αίσθημα αποτυχίας αναφορικά με τα σχέδιά τους που δεν ευδοκίμησαν. Ο μόνος τους στόχος ήταν να καταστρέψουν τις υποδομές και να προκαλέσουν αιματοχυσία.Πληρώσαμε ακριβό τίμημα αλλά οι σκοποί τους δεν ευωδόθηκαν.Προσέβλεπαν να αντικαταστήσουν αυτό το κράτος με ένα κράτος πελάτη που θα έθετε σε εφαρμογή τα προγράμματα υπαγορευόμενα από ξένες κυβερνήσεις.

…Πλήρωσαν επίσης το τίμημα της τρομοκρατίας η τρομοκρατία άρχισε να προσβάλει αυτές τις χώρες δια μέσου των κυμμάτων μεταναστών που προέρχονται όχι μόνο από τη Συρία αλλά από διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής.Όλοι αυτοί οι παράγοντες άρχισαν να πραγματώνουν μια αλλαγή αλλά επαναλαμβάνω ότι εμείς δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε δυτικές θέσεις ανεξάρτητα απ΄το αν είναι θετικές ή αρνητικές.

Θέλουν ν΄αλλάξουν το κράτος.Θέλουν ν΄αποδυναμώσουν τη Συρία και να δημιουργήσουν έναν αριθμό μικρών ανίσχυρων κρατιδίων.Όταν η Δύση ήταν ικανή να αλλάξει τις πολιτικές της Συρίας άδραξε την ευκαιρία στην αρχή των γεγονότων από την αποκαλούμενη αραβική άνοιξη μια ευκαιρία να επιτεθεί στα κράτη που η πολιτική τους δεν τους ικανοποιούσε. …..

Καθώς μιλάμε γι αυτά τα κράτη …χρησιμοποιούμε τον όρο  « δυτικές χώρες « , αλλά αυτές οι δυτικές χώρες έχουν έναν κύριο που είναι οι ΗΠΑ.Όλες αυτές οι χώρες συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του αμερικανού μαέστρου.Τώρα οι δηλώσεις αυτών των χωρών είναι παρόμοιες.Λένε το ίδιο πράγμα κι όταν επιτίθονται στη Συρία χρησιμοποιούν την ίδια γλώσσα.

Να γιατί όταν οι ΗΠΑ δίνουν την εντολή αυτές οι χώρες καθοδηγούνται προς την ίδια κατεύθυνση αλλά γενικότερα υπάρχει μια διανομή ρόλων. .Υπάρχουν, φυσικά, διαφορετικές μορφές τρομοκρατίας στην περιοχή μας, αλλά όλα επισκιάστηκαν από τη λεγόμενη ισλαμική τρομοκρατία…..

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η τρομοκρατία είναι υποκινούμενη από ξένες δυνάμεις.Ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ η Συρία είναι δεσμευμένη στην καταπολέμησή της.Κατηγόρησε την Σαουδική Αραβία για το απάνθρωπο μοντέλο της και ότι δεν δικαιούται να ομιλεί ενώ στοχοποίησε τον ουαχαμπιτισμό ως τον αναχρονισμό που κινεί τα ιδεολογικά νήματα της τρομοκρατίας.Για Ερντογάν Νταβούτογλου είπε ότι δεν μπορούν επίσης να παραδίδουν μαθήματα όταν οι ίδιοι ευθύνονται για τα χάσματα που προκάλεσαν στη δική τους χώρα.Στοχοποίησε τους δορυφόρους των δυτικών στη περιοχή (Τουρκία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία) ότι έθεσαν με τον τρόπο τους θέμα ηγεσίας στη Συρία.

Αναρωτήθηκε με δεικτικό τρόπο . Πώς μπορούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους να συμβάλουν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας ή της ISIS στη Συρία και στο Ιράκ, ενώ οι πιο στενοί τους σύμμαχοι η κυβέρνηση Ερντογάν και Νταβούτογλου υποστηρίζουν τους τρομοκράτες και τους επιτρέπουν  να διασχίζουν τα σύνορα και να τους χορηγούν όπλα, χρήματα και εθελοντές από την Τουρκία; Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν πραγματικά να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία οφείλουν ν΄ ασκήσουν πίεση σε αυτές τις χώρες.

Πρέπει να πετύχει η νέα συμμαχία (εννοεί αυτή της Ρωσίας) αλλιώς ολόκληρη η περιοχή  θα καταστραφεί και όχι μόνο 2 χώρες…..και εκτίμησε ότι έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει.«H πλειοψηφία των χωρών αισθάνονται την απειλή της τρομοκρατίας και βλέπουμε ότι διάφορες χώρες εκφράστηκαν υπέρ αυτής της συμμαχίας που δημιουργήθηκε γι αυτό και εγώ πιστεύω ότι οι πιθανότητες επιτυχίας αυτής της συμμαχίας είναι υψηλές».Ενώ πρόβλεψε ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Είναι γνωστό ότι ένας μεγάλος αριθμός των τρομοκρατών έχουν διεισδύσει στους μετανάστες, και τώρα βρίσκονται σε ευρωπαϊκές χώρες…..Πιθανώς ο μεγαλύτερος αριθμός των τρομοκρατών προέρχεται από μουσουλμανικές χώρες, και ιδιαίτερα τις αραβικές χώρες, αλλά οι περισσότεροι από τους ηγέτες προέρχονται από την Ευρώπη, και συγκεκριμένα από τη βόρεια Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι η τρομοκρατία δεν γνωρίζει σύνορα sana 4/10/15

Κατήγγειλε τη διγλωσσία των δυτικών χωρών που ενώ  « ορίζουν τα γεγονότα ως μια ανθρωπιστική τραγωδία την ώρα που αυτές είναι στη ρίζα αυτής της κατάστασης εξ αιτάις της υποστήριξής τους στην τρομοκρατία και με τις τιμωρίες που επέβαλαν στη Συρία .Με το ένα χέρι πυροβολούν τους πρόσφυγες και με το άλλο τους θρέφουν.Ορίστε αυτό κάνει η Δύση   » .

Lire la suite: http://fr.sputniknews.com/international/20151004/1018588289/assad-russie-syrie.html#ixzz3ncZgtejR



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.